Moja mama je davno čula od jedne starice iz Bihaća da bi se kuća očistila od zla i magije treba tri utorka zaredom pomesti po kući i onda taj smet iznijeti napolje u dvorište i zapaliti. Dok se pali kaže se:" Ko je radio na moju kuću zlo sad neka se vrati njemu nazad". Treba gledati (naravno ako ne puše vjetar) na koju stranu ide dim jer valjda u tom pravcu živi ta osoba. Ako ide ravno u nebo onda je ta osoba umrla. Znači tri utorka zaredom se pomete kuća i svaki put se taj prikupljeni smet baci van u dvorište i zapali. Treba svaku sobu pomesti a ako živite u kući doslovno od tavana do kućnih vrata. Nebitno je koji je dio dana.
Most active topics
Latest topics
Statistika
Ukupan broj komentara naših članova je 5365 in 1367 subjects
Registrovani članovi 222
Najnoviji član foruma kamer shala
4 posters
Bosanski način kako očistiti kuću od crne magije
Altaja- Šegrt
- Broj komentara : 174
MilePile likes this post
Ledy- Broj komentara : 40
Mjesto : Vještica sam - čuvaj me se!
Ovo je nevjerovatno!!!! Nećeš vjerovati ali prije dva dana sam razmišljala čime da pročistim kuću i sjećam se da je moja rahmetli nena govorila kako se utorkom pomete kuća a smetlje iznese van i zapali ali nisam se mogla sjetiti šta se govori i nisam znala da se to radi tri uzastopna utorka. Ne mogu se sjetiti da li je govorila samo jedan ili tri utorka ali kako god bilo ovo je fantastično kao da si mi pročitala misli. HVALA TI već sam danas napravila prvo čišćenje.
Ramajana- Broj komentara : 12
Dobro je znati za ovakve rituale koje naš narod baštini vjekovima. Sve ono čime se možeš odbraniti od tuđeg zla je dobro došlo posebno danas kada više ne znaš ko ti je prijatelj a ko neprijatelj. Ne treba nikoga prvi dirati ali treba znati odgurnuti zlo od sebe.
Pixi- Broj komentara : 31
Ovo je zanimljivo
Today at 10:45 am by Jafo
» Love spell with menstrual blood
Today at 6:21 am by Anzotika
» Bacanje graha - zavirimo malo u sudbinu!
Today at 6:20 am by Anzotika
» Sanovnik - tumačenje snova
Today at 6:16 am by Anzotika
» Velike čarolije sa nožem
Yesterday at 11:36 am by Satanijel
» PAGANSKI/VJEŠTIČJI TALISMANI I AMULETI (Bosnian/English)
Yesterday at 11:31 am by Satanijel
» Solju protiv magije
Tue Nov 19, 2024 8:10 pm by Feodora
» MAGIC FOR EVERY WITCH
Tue Nov 19, 2024 8:07 pm by Feodora
» Molitvom i svijećom uklonite zlo i lošu sreću
Tue Nov 19, 2024 7:56 pm by Arman