Vještičarstvo - WICCA - paganizam - šamanizam

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Vještičarstvo - WICCA - paganizam - šamanizam

Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register

Latest topics

» THE DANGEROUS POWER OF MAGIC DOLL
Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Icon_minitime1Sun Mar 03, 2024 7:02 pm by Jafo

» SALT AS A CURE FOR EVIL
Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Icon_minitime1Sat Mar 02, 2024 5:37 pm by Jafo

» ISRAEL MUST BE PUNISHED FOR THE GENOCIDE IN GAZA
Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Icon_minitime1Sat Mar 02, 2024 5:33 pm by Jafo

» Angels guard the one who wears the amulet
Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Icon_minitime1Sat Mar 02, 2024 11:59 am by Jafo

» Velike čarolije sa nožem
Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Icon_minitime1Thu Feb 29, 2024 12:23 pm by Beletron

» Kako da se borim protiv crne magije?
Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Icon_minitime1Wed Feb 28, 2024 8:21 am by Tana

» Slanom Vodom rješite se ZLA i prizovite SREĆU
Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Icon_minitime1Thu Feb 22, 2024 6:30 am by Arman

» SREĆA I NESREĆA U NOVCU
Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Icon_minitime1Thu Feb 22, 2024 6:28 am by Arman

» UDALJITE ZLO OD SEBE S KOKOŠJIM JAJETOM
Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Icon_minitime1Thu Feb 22, 2024 6:26 am by Arman

Statistika

Ukupan broj komentara naših članova je 5201 in 1287 subjects

Registrovani članovi 218

Najnoviji član foruma Derviš


4 posters

  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru

  Jafo
  Jafo
  Admin


  Broj komentara : 1555
  Join date : 2015-06-30

  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Empty Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru

  Komentar by Jafo Wed Mar 27, 2019 7:19 pm

  U bosanskohercegovačkom narodu oduvijek se govorilo kako je pravljenje magije jedna od najgriješnijih stvari na svijetu te da će oni koji se njome bave u zagrobnom svijetu trpjeti veliku kaznu i muku. Međutim, iako se još tvrdi da će ta ista osoba pod stare dane, a posebno pred smrt, mučiti strašnu muku i bolove poznato je mnogima od nas kako su upravo te starice na glasu kao vještice često umirale lakom smrću i bez ikakvih problema. Ukratko, nije ih stigla nikakva zemaljska kazna. Zbog toga je moguće dokučiti da su narodne tvrdnje tek očajnički plod želje za javnim zastrašivanjem i svjesnim odbijanjem od sebe neprijatelja koji se bave mađijanjem.

  Zanimljivo je istaći da stravarke i hodže-iscjelitelji imaju identično mišljenje kako ona osoba koja se bavi magijom nikada neće od te prakse odustati tojest bavit će se mađijanjem sve do svoje smrti. Naime, ko jednom zađe u sferu magije u njoj i ostaje. Baš zbog te činjenice tradicionalno se preporučuje nošenje hamajlije uza se kako bi se unaprijed osujetili eventualni magijski napadi.

  Po kazivanju mnogih bosanskih stravarki čarka obično djeluje 40 dana ili jedan lunarni ciklus. Nakon toga se mora ponoviti kako ne bi izgubila svoju snagu. No, osim ovih slabih mađija postoje i one koje traju po šest mjeseci ili cijelu godinu. Također, postoje i takozvane "smrtničke" ili "vječne magije" koje je teško ili nemoguće skinuti. Naime, ukoliko se vradžbina zakopa pod neko nakrivljeno drvo u dvorištu ili još bolje pod zimzeleno stablo svaki put kada padne kiša navodna ta se čarolija obnovi sama od sebe. Na takav način ona postaje hronična i krajnje pogubna za onu osobu ili familiju na koju je usmjerena. Upravo zbog takvih moćnih čarolija često se u narodu misli da na familiji leži neka kletva i traži se lijeka na pogrešan način.


  Kad sve krene niz brdo

  Da bi se čarolija napravila crnomagijaš mora doći u posjed neke stvari koja pripada žrtvi. Nju obično nabave i donesu oni koji naručuju magiju. Upravo stoga nemali broj puta žrtva crne magije se u jednom trenutku prisjeti da joj je prije nekog vremena nestao određeni lični predmet. Ma koliko se trudila nije ga uspijevala pronaći pa bi na kraju naivno zaključivala da je on izgubljen ili negdje ostao zagubljen među drugim stvarima. Sumnjalo bi se i na krađu ali skoro nikada na magiju.

  Nagle promjene raspoloženja, tromost, nedostatak snage i volje, boležljivost, baksuzluk, pojava depresije, nervoze, napadi panike te udaljavanje od drugih najčešći su pokazatelji kako neka osoba postaje zahvaćena magijskim uticajem.

  Posebnu pažnju treba obratiti na snove, ono što sanjamo. Nisu samo znaci magijskog napada ako usnite da propadate u snu, šetate kroz groblje, vidite mrtvace ili vas progoni čudovište.

  Po kazivanju jedne osobe koja mi se obratila za pomoć svi njeni problemi počeli su onoga dana kada je sanjala da u svom poštanskom sandučetu vidi nekoliko pisama zalijepljenih jedno za drugo, neuredno stisnutih, i na nekim mjestima prljavih. Naravno, ona tada nije ni slutila da je to znak kako joj je magija  doslovno poslana tojest rađena na daljinu.

  Istog dana dobila je jako uznemiruće vijesti, pokvarila joj se veš mašina, njen sin je pao u dvorištu i slomio ruku. No, tu problemi nisu stali i ona je ušla u jako loš period koji je potrajao mjesecima kada su je stizale svakakve nedaće i neshvatljive situacije. Glas za uzbunu joj je bio čudan teški miris koji bi se iznenada pojavio u njenoj blizini i nestao. Tada je shvatila da nisu u pitanju čista posla.


  Kako se boriti protiv zla

  U našem narodu oduvijek su postojali doista mudri i praktični savjeti kako se odbraniti od pogubnog uticaja magije i urokljivih očiju. Njima su se služile brojne prošle generacije tradicionalno ih prenoseći mlađim naraštajima. Na žalost, danas se ti mudri savjeti i upute mogu čuti još kod pokoje stravarke.

  Jedna od njih, stravarka Fatima, govorila je kako je vrlo dobro zapaliti suhog bosiljka i u posudi sa žarom njegovim dimom okaditi po kući i štali. Isto tako, kao redovitu praksu,  savjetovala je da se nabere grančica gloga i svaki put, pri kraju kupanja, u neku posudu nalije tople vode i stavi nekoliko nalomljenih grančica gloga te njome oblije od glave do pete. Nakon kupanja grančice se pokupe sa dna kade i bace napolje, negdje gdje se ne gazi, obično pod živicu. Na taj način čovjek se čisti od zla.

  Fatima je govorila i kako je dobro nakopati korijena omana prije nego li se prvi puta začuje kukavica i osušiti ga na Suncu. Sa suhim komadićima omana bačenim na žar kadila se kuća, a posebno kupatilo, kako bi se dom pročistio od svih negativnih uticaja.

  K tome jako  je dobro svaka tri mjeseca kuću odnosno po ćoškovima svih prostorija poprskati sa vinskim octom, za koje stravarke tvrde da je idealno sredstvo za protjerivanje čarki i zla iz familije. Dovoljno je nekoliko kapi da padne u ćoškove sobe pa da magija bude protjerana sa tog mjesta.

  Kada se pronađu sumnjivi smotuljci vune, končići, svinjski papak, kost, mrtva crna ptica pred vratima, prosuta zemlja i sve ono što budi sumnju nipošto nemojte te predmete uzimati golim rukama nego uvijek koristite metlu i lopaticu. No, budete li zaboravili na ovo upozorenje onda tri puta potarite ruke od svoju zadnjicu te ih zatim operite u tekućoj vodi. Čarke možete baciti niz rijeku ili potok a ukoliko želite kazniti vračaru onda ih odnesite u šumu, pronađite neko suho drvo i zakopajte ih pod njega. Po kazivanju stravarki kako se bude sušilo ono drvo tako će se nezaustavljivo sušiti i onemoćati vračara. Oduzimajući joj snagu nestaje i njena magijska moć.

  Raif Esmerović
  Aradia
  Aradia
  Šegrt


  Broj komentara : 211
  Join date : 2015-07-04
  Mjesto : Pagania

  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Empty Re: Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru

  Komentar by Aradia Fri Jun 07, 2019 7:26 pm

  Interesantno.
  avatar
  kombajn


  Broj komentara : 19
  Join date : 2019-03-09

  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Empty Pomoć

  Komentar by kombajn Sun Feb 26, 2023 8:11 pm

  Pozdrav svima,
  Potreban mi je vaš savjet. Imam u komšiluku vješticu, verovatno je ukrala nešto naše i već dugo godina nam radi o glavi. Ovo smo saznali slučajno. Na koji način da rješimo ovu situaciju. Čuli smo da je vrlo opasna i da često posjećuje groblje. Mislim da ne radi sama. Kako da se odbranimo sami jer mi je majka ozbiljno bolesna već dugo godina a ja i brat nemamo sreće ni na jednom životnom polju. Pomozite svi.
  Jafo
  Jafo
  Admin


  Broj komentara : 1555
  Join date : 2015-06-30

  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Empty Re: Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru

  Komentar by Jafo Fri Mar 03, 2023 7:49 pm

  Na četiri strane oko kuće postavi glogov štap.

  MilePile likes this post

  avatar
  kombajn


  Broj komentara : 19
  Join date : 2019-03-09

  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Empty Re: Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru

  Komentar by kombajn Sat Mar 11, 2023 6:35 pm

  Na koji način i gde tačno da postavim glogove štapove, koje veličine treba da budu?
  avatar
  kombajn


  Broj komentara : 19
  Join date : 2019-03-09

  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Empty Re: Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru

  Komentar by kombajn Sat Jul 22, 2023 12:06 pm

  Molim vas da da mi neko objasni šta je to genetska magija i kako se može skinuti? Pomozite
  Altaja
  Altaja
  Šegrt


  Broj komentara : 174
  Join date : 2015-07-09

  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Empty Re: Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru

  Komentar by Altaja Mon Jul 24, 2023 9:07 pm

  Nikad čula za takvu magiju.
  Mislim da to ne postoji.
  avatar
  kombajn


  Broj komentara : 19
  Join date : 2019-03-09

  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Empty Re: Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru

  Komentar by kombajn Sun Aug 06, 2023 4:55 pm

  Verovatno je to drugi naziv za porodično prokletstvo (kletvu), molim vas sve ako imate neka iskustva sa sličnim ili imate informacije da mi javite na koji način se to može otkloniti.

  Sponsored content


  Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru Empty Re: Kako se odbraniti od magije i kazniti vračaru

  Komentar by Sponsored content


   Danas je Tue Mar 05, 2024 11:37 am