Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register

Latest topics

» Zapis za kuću
Yesterday at 4:07 am by Pagan

» Mrtvačka magija
Wed Jan 16, 2019 7:33 pm by Admin

» Duhovne vježbe
Wed Jan 16, 2019 1:32 pm by Admin

» Da se neko namrazi ili omrazi
Thu Jan 10, 2019 3:17 pm by Pixi

» Falanje u kahvu
Thu Jan 10, 2019 3:16 pm by Pixi

» Treća dimenzija MAGIC
Sat Jan 05, 2019 8:42 am by Beletron

» Bošnjačke basme i bajalice
Fri Jan 04, 2019 8:34 am by Tana

» Liječenje štucanja kod djeteta
Sat Dec 29, 2018 8:37 pm by Kladuša

» Sanovnik - tumačenje snova
Sat Dec 29, 2018 8:32 pm by Kladuša

Statistika

Ukupan broj komentara naših članova je 3308 in 644 subjects

Registrovani članovi 133

Najnoviji član foruma rudikv


  Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Share

  Binnd

  Broj komentara : 66
  Join date : 2015-07-06
  Mjesto : Karlovac

  Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Binnd on Tue Feb 21, 2017 12:33 pm

  Ukoliko je suprug sklon psihičkom zlostavljanju supruge onda se izrađuje ovaj vefk čija je svrha "vezanje jezika". Zapis se zatim sakrije u kući na neko tajno mjesto.


  Binnd

  Broj komentara : 66
  Join date : 2015-07-06
  Mjesto : Karlovac

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Binnd on Tue Feb 21, 2017 12:34 pm

  Vefk protiv džina i zla

  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:20 pm

  Zapis protiv negativnosti

  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:21 pm

  Tilsumi i hamajlije, kao i vefkovi, pišu se u određeno vrijeme dana ili noći, pod povoljnim astrološkim utjecajem, uz prethodno uzimanje abdesta, klanjanje nekoliko rekata, ponavljanjem izvjesnih dova, suri ili ajeta, osamljivanjem, paljenjem tamjana, koncentracijom na tekst, sadržaj, puhanjem u određene dijelove rečenica, itd.
  Zapisi se uvijek pišu posebnom vrstom duhovne olovke koja može biti izrađena od grančice kajsije, bambusa ili trske te arapskim mastilom. Pojedine tilsume i vefkove ne smije osvjetlati sunčeva svjetlost ili mjesečina. Neki od zapisa moraju se poprskati vodom, drugi provući kroz dim određenog mirisa, treći se pišu u prekidima... sve ovo i još puno toga jasno govori kako je nauka o spravljanju tilsuma i zapisa vrlo zahtjevna i ne može se uzimati zdravo za gotovo, što danas mnogi čine.
  Tilsume, vefkove i hamajlije mogu pisati samo rjetki, određeni, ljudi. Možete biti vrhunski poznavatelj arapskog jezika i pisma, posjedovati na stotine knjiga i biti teoretski upućeni u cjelokupnu tematiku no to opet nije nikakva garancija da će zapisi koje napravite biti djelotvorni. A da je upravo tako znaju oni koji su ih pokušali pisati.
  Isto je i sa kontaktima sa džinima. Mnogo puta se dogodilo da se praktikant podvrgne dugotrajnom postu popraćenom ponavljanjem iznimno velikog broja dova i molitvi da bi na kraju uspjeh izostao. Duhovni ili ruhani svijet prihvatit će samo onog pojedinca koji odgovara njihovim normama ponašanja i u kojem vide osobu koja im neće nakon nekog vremena naštetiti svojim ponašanjem i djelima. Naravno, ovdje govorim o bićima koja su na višem spiritualnom nivou, to su učitelji i vodiči. Do onih nižih i zlobnih bića puno je lakše doći jer kod njih ne postoji selektivni izbor već im je dobrodošao svaki pohlepni naivac koji će poslužiti za njihove svrhe i potrebe.
  U praksi pisanja zapisa veoma bitnu ulogu igra i odabir prikladnih mirisa i boja. Ugodni mirisi privlače dobronamjerna duhovna bića, a time i njihovu energiju, koja se kanališe kroz tilsum u pravcu ispunjenja želje. Zapisi se pišu crnom, zelenom, žutom i crvenom bojom koja je namjenjena za ljubavnu magiju.
  Veliki dio zapisa pokaže svoju efikasnost u prvih 40 dana.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:21 pm

  Za razliku od tilsuma, magični arapski zapisi se najčešće pišu na papiru (četiri boje papira) koji mora biti higijenski apsolutno čist ili na koži neke određene divlje životinje (gazela, jelen itd). Najčešće se, zapisi koji se rade na papiru, spaljuju na određenim mjestima ili se stave da više na nekom mjestu ili se zakopavaju (pored vode, u mezarima (grobovima) koji su već zaboravljeni i neobilježeni itd.).
  Za razliku od tilsuma, koji imaju eksplozivno dejstvo, zapisi djeluju sporije ali dugotrajnije. Najčešći oblik zapisa je:
  • zapisi za ljubav (ljubavni sihir),
  • zapisi za posao (trgovinu),
  • zapisi razvoda braka,
  • zapisi za poništenje sihra,
  • zapisi za protjerivanje određenih džina iz domova, itd.
  Svi zapisi se u cjelosti mogu podjeliti na zapise za hair-korist ili šer-zlo.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:22 pm

  Talismani ili tilsumi se mogu izraditi na mnogo načina i skoro na svakom materijalu koji možete naći u prirodi. Kod Arapa su to najčesšće zlato, srebro, bronza, platina, bakar, olovo, glinene ploče, na papiru raznih boja, na pergamentu, na štavljenoj koži raznih vrsta životinja pa čak i na odjeći osobe. I to sve zavisno od svrhe u koju se taj talisman koristi.
  Ovisno od toga da li se koristi za hair ili šer, potrebno je između ostalog odabrati vrijeme (sat, dan, menzilet) zatim materijal na kom se piše, kao i sredstvo kojim se piše ili gravira jedan talisman.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:22 pm

  U odnosu od tilsuma i blagotvornih zapisa, hamajlije se prave da bi sačuvale određenu osobu ili objekat-dom od neke nesreće ili belaja. Hamajlija nema utjecaj na djelovanje duhovnih sila van već upisanog domena. Tako da duhovne sile koje drže određenu hamajliju su uvijek fiksno vezane samo za osobu koja je nosi ili za objekat koji štiti ta hamajlija.
  Hamajlija se može pisati ili gravirati na papiru, na zlatu, srebru, kamenu, koži, odjeći itd.
  O tome kako se prave hamajlije pisaću van kasnije.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:23 pm

  Alijev tilsum  Za božiji blagoslov i zaštitu ovaj se zapis nosi oko vrata.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:24 pm

  Hamajlije se izrađuju od prapovijesti i kao takve vjeran su pratilac čovjeka u svim njegovim epohama postojanja. Ideja da neki poseban predmet može da zaštiti od zla stara je koliko i sam čovjek te je sasvim sigurno opravdalo svoju svrhu jer u protivnom ta bi se praksa napustila već odavno.

  No, pogrešno je misliti da hamajlija samo štiti od uroka i magije, iako je to njena elementarna namjena, već ona ima daleko veću moć. Zaštita od hladnog i vatrenog oružja, napada zlih duhova, energetskih vampira, bolesti, ali i ogovaranja tojest negativne propagande, su samo neke od kvalifikacija koje posjeduje ovaj čarobni rekvizit.


  Zašto nam treba hamajlija?

  Iz iskustva pouzdano znam da mnogo puta ljudima u rješavanju njihovih problema nije potrebna magijska usluga. Naime, često su pojedinci sami sebi najveći dušmani i svojim nezrelim ponašanjem uzrokuju si stalne probleme na poslu, u kući ili ljubavi. Dedukcijom došao sam do saznanja kako im je najbolje saliti olovo, kako bi se što lakše i brže oslobodili unutrašnjih blokada i straha, te otvoreno porazgovarati s njima, zapravo, osvjetliti im srž problema.
  Najbolja stvar koja se svakom od nas može desiti jeste ta da sami sa svojim urođenim potencijalima i sposobnostima kročimo kroz život, jer tada ćemo zračiti samopouzdanjem i zadovoljstvom.
  Naša životna sreća i smisao ne smiju ovisiti od talismana, partnera, prijatelja, materijalnih vrijednosti jer - sve su to stvari i osobe koje se lako mogu izgubiti. Razvijati svoje od Boga date sposobnosti, i na kraju krajeva, držati uzde života u svojim rukama, jedini su ispravni put za kvalitetan i kreativan život.

  No, kako većini ljudi nije lako spoznati te važne životne mudrosti i usvojiti ih za početak im je potreba određena pomoć. A ona se upravo bazira na zaštiti od negativnih upliva kojima smo svakodnevno izloženi. Treba napomenuti kako hamajlija osim svoje apotropejske uloge ima i impresivan psihički uticaj na svog nosioca, naime, i sama spoznaja da uza se imamo nešto takvo ulijeva nam određenu dozu samopouzdanja. Što je, na kraju krajeva, jako dobro, pošto na takav način postižemo veću koncentraciju pozitivne energije u sebi i oko sebe.

  Sa druge strane svrha hamajlije, po mom mišljenju, jeste da nas zaštiti od svega onoga što nije od Boga, a to su neprijateljski raspoložene osobe, negativna mjesta i događaji, koji slučajno ili namjerno, mogu u većem ili manjem intenzitetu nepovoljno uticati na naše psiho-fizičko stanje i sudbinu. Tu najviše mislim na urokljive oči (zavist ili divljenje) te nagaze svih oblika.

  Pravila za uspješan rad

  Moć odnosno profilaktička efikasnost hamajlije ovisi od nekoliko faktora. Prvi od njih svakako je upućenost u spiritualnu nauku onog ko je izrađuje. Postoji na stotine verzija onoga što se treba unijeti u sadržaj nekog amuleta, što prvenstveno ovisi o potrebi njenog budućeg vlasnika ali i određenim preferencama do kojih se dolazi analizom ličnih podataka naručitelja zaštite.
  Odmah iza toga dolazi ono što se u Bosni naziva "nafakali ruka" a kod Arapa i Perzijanaca - baraka. Pod ovim pojmom misli se na božiji blagoslov koji posjeduju sveci no to je najkraća definicija. U širem smislu baraka je moć koja se može prenijeti na potomstvo ili čak biti nasljeđena od nekog pretka. Nju posjeduju i neki prirodni objekti i mjesta. Naime, poznato je kako je na pojedinim mjestima zemljin magnetizam intenzivniji nego uoubičajeno i ta su područja poznata po svojoj pozitivnoj energiji. Na njima su sagrađena neka najpoznatija sveta takozvana čudotvorna mjesta poput Lurda u Francuskoj itd.
  Još jedan neophodan segment uspješnog sastavljanja hamajlija jeste direktna ili indirektna komunikacijama sa višim silama, posebno sa poznatim alimima (evlijama), koji se nalaze na jednoj od sedam nebeskih sfera i bez čije zaštite i pomoći nema ni uspješnog rada.

  Zaključavanje hamajlije

  Za izradu moćne i učinkovite hamajlije, osim osnovnih podataka poput imena i prezimena, datuma rođenja te imena roditelja, onaj ko naručuje amulet treba se izmjeriti, ili da mu to neko učini, koncem od vrha glave do pete i tu mjeru donese ili pošalje. Ukoliko nije u prilici ni prvo ni drugo onda se naznači visina. Nakon što se hamajlija završi i posebnom dovom "zaključa", sa tim koncem-mjerom omota se hamajlija i sveže u čvor. Time je njena izrada komplentirana.
  U hamajlijskom tekstu vrlo često se susreću pojedina kur'anska poglavlja koja se tradicionalno smatraju profilaktičkim: 112, 113, 114 i Ajet-ul Kursi, no pored njih postoji i naglašena upotreba magijskih kvadrata tzv.vefkova u čijem sadržaju je neko od 99 Allahovih imena, te razni ezoterični znakovi poput sedam simbola magije, od kojih je jedan pentagram ili petokraka zvijezda, heksagram itd.

  Osim na papiru sadržaj amuleta se može urezati i na srebrnu pločicu te nositi kao privjesak oko vrata. Potrebno je znati kako postoje i takozvane "kućne hamajlije" koje se specijalno izrađuju za zaštitu materijalne nekretnine. Kućna hamajlija standardno se postavlja iznad ulaznih vrata kako bi štitila dom i familiju od zla.
  Jednom kada se završi sa ispisivanjem sadržaja, te nakon "zaključavanja", hamajlija se mora omotati selotepom kako bi se na takav način spriječio bilo kakav dodir sa vlagom, znojem ili bilo nekom drugom nečistoćom. To je jako bitno pošto bi prljavština ili voda mogla deformisati izgled pojedinih slova ili znakova i time u potpunosti uništiti cjelokupni smisao.

  U tradicionalnom životu naroda BiH hamajlija se nekada nosila u malenoj metalnoj ili drvenoj kutiji obješenoj oko vrata, preko ramena, ruke ili struka. Vremenom takvu praksu zamjenile su kožne kesice koje su puno jednostavnije i praktičnije za upotrebu.
  Ukoliko se hamajlija radi u cilju da nosioca zaštiti od ozljeda koje uzrokuje hladno ili vatreno oružja tada se mora zamotati u životinjsku kožu, na našim prostorima koristi se ovčija koža ili mušema, dok je u arapskom svijetu jako popularno zamotati je u kožu kameleona.
  I u prvom i drugom slučaju ono čega se svaki vlasnik hamajlije mora striktno pridržavati jeste pravilo da je nikada ne smije otvoriti i gledati u njen sadržaj. U protivnom hamajlija će postati neučinkovita.

  Protjerivanje kućnih džina

  Iskreno govoreći vrlo često proces izrade hamajlije zna biti dosadan, naročito ako se taj posao oduži na mjesec ili dva. Kako je više manje poznato ona se nikad ne izrađuje u toku dana već uvijek noću, iza ponoći, i već samim time dovoljno je jasno da traži i određenu psiho-fizičku snagu, volju i koncentraciju. Svaki put iz prostorije u kojoj se piše moraju se protjerati amiri - kućni džini, nevidljivi stanovnici koje ima svaka kuća. Amiri imaju sklonost da pokvare svaki magijski rad jer ne trpe ulazak drugih nevidljivih sila na njihovo područje.
  Vladanje odnosno manipulacija sa spiritualnim snagama obavezan je segment uspješnog rada u bilo kojoj sferi magije. Upravo zbog toga često u svojim tekstovima ali i razgovorima sa drugima naglašavam da magija nije niti jednostavna niti uopće vještina za svakog nego samo određene pojedince.

  I za kraj, htio bi reći ponešto i o cijeni izrade zaštite. Prema načelima duhovne nauke cijena hamajlije nije jasno utvrđena i ona ponajviše ovisi o reputaciji onog ko je sastavlja i piše. Uz to treba dodati i cijenu pojedinih sastojaka poput šafrana, mošusa ili ružine vodice, koji čine važne komponente mastila. No, nije uvijek potrebno pisati takvom tintom već pojedini slučajevi zahtjevaju pisanje crvenom ili crnom olovkom i slično. Sve u svemu, izrada ovog jedinstvenog profilaktičkog predmeta nije niti jednostavna niti jeftina te se zbog toga treba prije naručivanja hamajlije dobro informisati o svemu vezanom za nju.
  Zaštita firme

  Danas kada je ekonomska situacija generalno svugdje loša pojedinci ali i firme bore se za svoj opstanak, služeći se svim i svačim, a posebno crnom magijom, da unište konkurenciju. Stoga, nemali je broj nekad uspješnih poslovnih ljudi koji su doslovno preko noći propali i zatvorili svoje firme.
  Opisi onih koji su doživjeli ovakav scenario su uglavnom vrlo slični: nagli pad klijenata, pa sve do toga da nema niti jednog, blokiranost u svakom pogledu, završeni poslovi bez isplate, nesloga na radnom mjestu, itd.

  Zbog toga, vjerovali ili ne u crnu magiju, svaka firma bi trebala biti zaštićena određenom vrstom hamajlije te, s vremena na vrijeme, "očišćena" nekim magijskim egzorcističkim ritualom, posebno mjesta kroz koja prolazi svakodnevno mnogo ljudi. Pod zaštitom ne mislim na one klasične religijske simbole i suvenire, poput krsta, ikona, tespiha/brojanica, slika Kabe i sličnog, jer to ne može pružiti adekvatnu zaštitu, pošto se svaka zaštita od zla radi na poseban način i uz upotrebu podataka i određenih molitvi.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:24 pm

  Staro, ili bolje rečeno tradicijsko, pravilo je da se kod hodže ide po pomoć onda kada neki čovjek bude bolestan a unatoč tome svi su mu liječnički nalazi dobri i ne otkrivaju nikakvo medicinsko oboljenje. Takav čovjek se ne osjeća dobro: boli ga glava, stomak, zglobovi, leđa, nešto ga u grudima guši i trga, posebno pred zalazak sunca i noću, ima noćne more i dobije veliki strah. Iako postoji još nekoliko simptoma ovi navedeni su među glavnima.

  Kada bolestan čovjek posjeti hodžu ovaj će ga prvo upitati kako se zove te za ime njegove majke. Ako bolesnik ne bi slučajno znao ime svoje majke, onda hodža koristi ime Hawa (Eva), pošto se ona smatra majkom svih ljudi na svijetu. Nakon konvertiranja pojedinih slova oba imena u brojeve, njihovog sabiranja i oduzimanja, hodža će dobiti broj prema kojem će toj osobi „otvoriti zvijezdu“ Bude li, na primjer, finalni broj 2, onda se čita sudbina koja se krije pod tim brojem odnosno zvijezdom:

  Čovjek koji se nalazi pod ovom zvijezdom voli obrazovane ljude, učen je i što namjerava ostvaruje, dobar mu je napredak u kući, sa dobrim se ljudima druži. U pogledu imovine je imućan. Braće ima i od njih ima mnogo koristi. Oca i mater ima i od njih mu je mnogo dobro. Sinova i kćeri imaće dosta. Bolesti ima: boluje od nogu i od koljena, ali to dugo ne traje. Ženu ima i žena mu je dobrodušna. Smrt mu je od srčane bolesti. S desne strane ima znak sihira i tu ima bolove. U pogledu imovnom dobar je. Zarađuje solidno i dovoljno za dobar život. Živjet će 80 godina, sedam mjeseci i sedam dana, ali Allah zna najbolje!“

  Nakon što mu je pročitao sudbinske odrednice hodža pita bolesnika želi li hamajliju, pošto u opisu svake od 12 zvijezdi naznačen je i tekst hamajlije i uputa kako je koristiti. U ovom slučaju bolesniku pripada jedna hamajlija i četiri zapisa (tilsuma). Ukoliko bolesnik izjavi da želi hamajliju, onda se piše hamajlija i taj papir će osoba kada dođe kući potopiti u posudu vode, u kojoj su pomiješane vode sa tri izvora. Pošto hamajlija prenoći u vodi ona se pije naredna tri dana, kako bi se na taj način iz organizma eliminisao svaki uticaj crne magije ili džina. Ukoliko je bolesnik kršćanin on ta tri dana ne smije da pije vina i rakije, niti smije jesti svinjetine i bijelog luka. Što ostane od ove vode, četvrtog dana treba da se prospe u rijeku.
  Uz hamajliju hodža napiše i tri, ponekad i više, zapisa kojima će bolesnik ubrzati samo liječenje.

  Njihov sadržaj je najčešće pojedini ajet ili dova namjenjena ozdravljenju. Na primjer, zapis koji se stavlja u vodu, koju bolesnik tri dana pije, obično ima napisan sljedeći tekst: „Bismillahir errahmanir rahim alekalahu tabareke ve sala išfi šifaeke Ya Šafi Ya Kafi Ya Meafi“  Pojedini zapisi se pišu i na listovima omana (Inula helenium), sa tim da se manji listovi koriste za djecu a veći za odrasle. Obično, nakon što se zapis napiše na listu omana zamota se u crvenu krpu i stavi u jastuk bolesnika. Slično tome, ako se zapisi koriste za kađenje onda se uz njih stavlja i nekoliko stručaka suhog sedefila ili sedefa (ruta graveolens), inače u bosanskom narodu izuzetno cjenjene biljke, koja može po svom magijskom svojstvu zamjeniti tamjan. Dok je u Bugarskoj i Rumuniji bosiljak najvažniji rekvizit magije to je u Bosni, bez svake sumnje - sedef. Nekoliko listova sedefa obavezno se stavlja i u hamajliju, kako bi ona imala duplo jače djelovanje i štitila svog vlasnika od svakog zla.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:25 pm

  Pravila za uspješan rad

  Najvažnija predispozicija za duhovni rad je prema vjerovanju bosanskog naroda „sevapli ruka“ ili „nafakali ruka“, što bi se moglo prevesti kao „sretna ruka“. Sevapli ruku može imati samo ona osoba koja nije škrta i po svom karakteru je plemenita. Vjerovatno se zbog toga i u duhovnom radu često naglašava da se, naročito nakon pisanja hamajlija i tilsuma, mora dati sadaka odnosno milostinja, kako bi Allah blagoslovio taj rad. Još jedno bitno pravilo jeste da žena ne može pisati hamajliju ili tilsum niti na vjerski način liječiti ljude od crne magije, posebno ne kroz rukju. Svaka koja tvrdi da to radi je šarlatan.


  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:26 pm

  Kako se pišu hamajlije

  Staro je pravilo da se hamajlija ne može pisati u bilo koje vrijeme već da se mora pratiti određeno doba dana i lunarna faza. Za razliku od nje, tilsumi se najčešće pišu u zoru, kada se „dijeli dan od noći“ i to samo pola sata. Zapisi se uvijek pišu u samoći, pod svjetlošću bijele svijeće i u prostoriju koju je prožeo miris tamjana. I prije i nakon tog magijskog rada onaj koji piše hamajliju ili zapis dužan je da izgovori prvu kur'ansku molitvu i posveti je Dobrima, tojest evlijama, mudrim ljudima i velikim spiritualistima, preko kojih je i znanje o talismanskoj magiji postalo dostupno ljudima.

  Hamajlije se ne pišu samo za liječenje bolesti, već i kao zaštita od crne magije, uroka, oružja, ogovaranje, itd. Za svoje usluge hodža u pravilu ne bi smio tražiti nikakvu nagradu, već da bude zadovoljan sa onim što mu se tom prilikom da, bilo da je riječ o novcu ili poklonu. Kako to pravilo ljudi mogu zloupotrebiti i na taj način doslovno iskorištavati nečiju želju za pomoći, došlo se do toga da se hodži za njegov trud, pisanje hamajlije ili zapisa, da onoliko novca koliko je dovoljno da za tu sumu njegova familija može imati jedan obrok. Naravno, od broja članova familije ovisi i sama suma. Ukoliko osoba koja je naručila hamajliju ima želju da hodžu nagradi onda ona može, uz halal tojest od srca, dati i više novca od onog koji se daje po pravilu.  Iako to na prvi pogled možda ne djeluje tako no prava je istina da je mnogo teže napisati hamajliju nego li zapis. Osim što je sadržajno hamajlija bogatija sa tekstom i iziskuje puno više vremena za izradu razlog tome je i što su zapisi zapravo nepromjenjivi, oni su svojim sadržajem precizno definirani i kod njih hodža ne može unositi bilo kakve izmjene. Sa druge strane, ne postoji originalan tekst hamajlije po kojoj bi se mogle pisati sve druge hamajlije već se za svaku osobu piše drugačije. Iako većina hamajlija počinje sa Euzubilom i Bismiletom te surom El Fatiha sve drugo je podređeno znanju osobe koja je piše, počevši od konsultacije Jildizname, knjige prema kojoj se otkriva čovjekova zvijezda, te onoga što je potrebno da ta osoba, budući vlasnik hamajlije, neutralizira iz svog života. Bolje rečeno, hodža mora otkriti sve slabe tačke kod te osobe kako bi unošenjem određenih ajeta, molitvi, dova i simbola izvršio protekciju. Ukoliko je uspješno obavio svoj zadatak vlasnik hamajlije će u toku nekoliko dana otkad je stavio hamajliju na tijelo osjetiti neku od bezopasnih manifestacija, na primjer, iznenada će osjetiti gušenje u grudima, sanjaće čudan san, kratkotrajno će ga jako zaboljeti glava itd. Neki od tih simptoma dokaz je uspješnog djelovanja hamajlije ali i svojevrsna prilagodba energije same hamajlije sa energijom ljudskog tijela.

  Ono što je svaki hodža dužan da upozori osobu kojoj daje hamajliju jeste da se na nju mora jako paziti da je ne bi ko ukrao, jer u tom slučaju njenom vlasniku nema pomoći, postat će vrlo lako žrtva bilo kojeg čarobnjaka. Koliko sam uspio doznati u svojim susretima sa hodžama onoj osobi kojoj neko ukrade hamajliju ne vrijedi novu praviti jer ona neće imati zaštitničko svojstvo.

  Raif Esmerović
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:27 pm


  Sihir, naravno onaj manje snage, može se ukloniti korištenjem ovog starog arapskog vefka koji se ispiše na devet čistih listića papira i svako jutro, tijekom devet dana, po jedan zapis proguta se zajedno sa jednim kahvenim zrnom.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:27 pm

  U duhovnoj medicini smatra se kako ovaj tilsum može liječiti bilo koji oblik raka na ljudskom tijelu. Njegov sadržaj se napiše šafranom i ružinom vodom i potopi u vodu, koju će onda bolesnik tri puta na dan piti. Ili, pak, tilsum se može napisati na površini čistog bijelog porculanskog tanjura u koji će se potom naliti čista voda. Čim se sadržaj tilsuma (mastilo) otopi u vodi, bolesnik je treba popiti. Tretman se izvodi svakodnevno, nekoliko mjeseci uzastopno, do potpunog izlječenja.

  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:28 pm

  Da bi žena osvojila željenog muškarca džin-hodža joj na čistom komadu zečije kože piše u povoljno vrijeme ovaj vefk, potom kožu zapali a pepeo se pomješa sa maskarom.

  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:29 pm  Tilsum se piše na bijelom tanjuru i onda se u njega nalije čista voda, kako bi se saprala slova, te se nakon toga iznad vode prouče sure Falak i Nas. Na kraju vodu popije onaj ko ima problema sa želucem.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:30 pm

  Piše se na papir i nosi uza se ovo:
  Batartuš 2x,
  Abrum 2x,
  Harum 2x,
  Meztaš 2x,
  Saktium 2x,
  Meliki 2x.
  U ime ovih časnih imena da spriječite nevolje od N.N.bilo kojeg oblika koje može šejtan učiniti i nametnuti, i nemojte mu dozvoliti da učini svoje čarolije. Djelujte ovaj čas, djelujte ovaj čas, ovaj čas, ovaj čas. Neka vas Allah nagradi, neka vas Allah nagradi.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:30 pm


  Ovaj zapis štiti kuću od lopova i loših ljudi, džinova i nazara.Kada se ispiše postavlja se na neko visoko mjesto u kući kako bi počela sa djelovanjem.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:31 pm

  Tilsum za liječenje bubrega  Tilsum se piše nedjeljom i veže se bolesniku oko struka (kod bubrega) i uz Allahovu pomoć izliječit će se. Može se liječiti i na ovaj način: list krastavca se pretvori u prah koji u vodi treba piti bolesnik.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:32 pm

  Prije pisanja zapisa izgovori se ova bajalica:

  Iblise, uznemiruj Iblise džinove,
  od oka sam te kupila NN
  kao slugu za moju dušu,
  i privukla te sebi NN.
  Nikoga ti nemaš;
  ni majke ni oca,
  ni brata ni sestre,
  nemaš nikoga,
  imaš samo mene!
  Ja sam melek,
  koji ti je sišao sa neba,
  ti nemaš svoje riječi,
  sve riječi i savjeti su moji.
  Držim te za uzdu,
  nema za tebe ni jedne Havine kćeri
  osim mene.
  Ja sam sultanija
  a ti moja sluga!

  Nakon toga, žena piše ove magične simbole na papir koji će odmah nakon toga potopiti u čašu vode, kako bi se otopilo u njoj mastilo. Prvom prilikom tu će vodu ponuditi u kafi ili soku svom mužu. Na taj način omađijani muškarac će postati podložan uticaju svoje žene, i radit će što ona želi.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:33 pm


  U turskim vračanjima postoji veliki broj recepata kako vratiti nazad bjegunca, odbjeglo dijete ili supružnika. Tako se u jednom kratkom receptu savjetuje da se tilsum (vidi sliku) napiše na sedam komadića papira i svaki dan u vatri zapali po jedan. U tekstu dalje se navodi kako omađijana osoba mora doći "pa makar da je i u lancima".
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:34 pm

  Zapis za ljubav supružnika

  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:35 pm  Napisati tilsum na jajetu crne kokoške i tresti ga rukom, to će natjerati lopova da vrati ukradeno.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:36 pm

  Za uništavanje neprijatelja napisati ove znakove na jaje crne kokoši, staviti ga u lonac pun blata te ostaviti u blizini vatre.  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Napisati na tri lista ovaj tilsum; jedan staviti u usta mrtve ribe a druga dva zakopati u groblje.

  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Satanijel on Tue Feb 21, 2017 1:37 pm

  Kada nekom posao ide loše ili započinje sa nekom novim zaposlenjem, poslom ili firmom onda se ispisuje ova muska za otvaranje kismeta/sreće.Okolo vefka ispisuje se ovaj ajet.Muska se potom stavi na radno mjesto kako bi sve krenulo nabolje te da vlasnik radi marljivo kao pčela:  Bismillâhirrahmanirrahim. İnnema emruhû izâ erâde šeyen en yekule lehû kun ve feyekûn. Allahümme bihakki ma fi hâzel haremi min ismikel azimil a'zam en teđlib evladı Ademe ve benatı Hava ilâ men alakate aleyhi bi-hakki hâzihil âyetiš šerifeti ved da'vetil munifeti inneke alâ kulli šeyin kadir ve sallâllahü alâ seyyidina ve nebiyina ve mev-lânâ ve habibina ve nuri ebsarina ve kurrete uyûnia Mu-hammedin ve âlihi ve sahbihi eđmein.

  Sponsored content

  Re: Zapisi, tilsumi, hamajlije

  Komentar by Sponsored content


   Danas je Sat Jan 19, 2019 11:05 am