Vještičarstvo - WICCA - paganizam - šamanizam

Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register

Latest topics

» Bugarska ljubavna magija
Wed Oct 18, 2017 8:48 am by Admin

» Magijski napadi
Mon Oct 16, 2017 9:38 am by Aradia

» Pogubna moć urokljivih očiju
Sat Sep 30, 2017 9:03 am by Admin

» Tajna moć biljaka
Sat Sep 23, 2017 10:03 pm by Admin

» Tako ti je pao grah!
Wed Sep 20, 2017 8:33 am by Satanijel

» Bacanje graha - zavirimo malo u sudbinu!
Wed Sep 13, 2017 9:48 am by karpata

» Folk medicine – how to cure headaches
Wed Sep 13, 2017 8:49 am by Admin

» Mirela Vukman Neylan: U Inka šamanizmu nema posjedovanja stvari, već stalna Sveta uzajamnost
Sat Sep 09, 2017 9:17 am by Vještica

» Bosanski sanovnik (narodno tumačenje snova)
Tue Sep 05, 2017 1:26 pm by karpata

Statistics

Our users have posted a total of 2574 messages in 476 subjects

We have 85 registered users

The newest registered user is probenefit


  Mudrost snova i poruka koje oni nose

  Share
  avatar
  Aradia
  Šegrt

  Broj komentara : 101
  Join date : 2015-07-04
  Mjesto : Pagania

  Mudrost snova i poruka koje oni nose

  Post by Aradia on Tue Jun 13, 2017 11:43 am

  Simboli sna i Mjesečev ciklus


  Mjesečev ciklus često se povezuje sa menstrualnim ciklusom. I jedan i drugi simboliziraju promjenu, vječni krug rađanja i umiranja. Kristalno jasan ili pak skriven iza oblaka, Mjesec je svjedok ljudskih sudbina. Prema narodnom vjerovanju, Mjesec upravlja svime što čovjek osjeća. Sadržaj sna često je u vezi sa lunarnim odnosno menstrualnim ciklusom. Prije nego što pristupite tumačenju poruke sna provjerite fazu Mjesečeva ili menstrualnog ciklusa u kojoj se desio san.
  Za vrijeme tamnog i opadajućeg Mjeseca skloniji ste usnuti snove uznemirujućeg sadržaja. Snovi za vrijeme Uštapa suočit će vas sa potisnutim strahovima. U vrijeme nakon ovolucije, ženini snovi mogu biti ispunjeni sadržajima koji upućuju na smrt ili propadanje.
  Prema istraživanju žena je u razdoblju ovulacije najspremnija prihvatiti pomoć od partnera i okoline, a njeni snovi prožeti su elementima podrške. Posebnu pažnju žene bi trebale obratiti na snove koje sanjaju u razdoblju menstruacije. Ti snovi uglavnom imaju duboki prognostički karakter.
  avatar
  Aradia
  Šegrt

  Broj komentara : 101
  Join date : 2015-07-04
  Mjesto : Pagania

  Re: Mudrost snova i poruka koje oni nose

  Post by Aradia on Tue Jun 13, 2017 11:56 am

  Snove možemo podijeliti na situacijske i prognostičke. Situacijski se povezuju s trenutnim događajima u fizičkom tijelu ili u okolini. Nagli pad temperature u sobi ili buka sa ulice mogu kreirati sadržaj sna. Isto tako na sadržaj sna mogu uticati i fiziološki procesi u tijelu. Glad, početak nekog upalnog procesa ili faza hormonalnog ciklusa često će kreirati sadržaj sna.
  Pod prognostičkim snovima podrazumijevamo one koji donose važne poruke. Poruke sna najčešće se odnose na teme koje su trenutno aktualne u nečijem životu. Čak i ako sanjate o dalekoj prošlosti ili pak o budućnosti, poruka sna uvijek se odnosi na ono što se trenutno događa u vašem životu, što vas tišti i muči, ili vas čini sretnim i ispunjenima.
  Vrlo je važno pri tumačenju poruke sna primjetiti unutarnje raspoloženje koje san izaziva tokom spavanja, ali i na javi, odnosno nakon što ste se probudili.
  Čak i ako se sna ne sjećate, on stvara određen osjećaj i raspoloženje na javi koje može trajati cio dan. Simboli sna jednako su važni kao i atmosfera koju san stvara, a iz tog razloga biste trebali dozvoliti spontanim asocijacijama da pokušaju otkriti dio značenja poruke. Ako zapišete sadržaj sna, primjetit ćete kako se način na koji ga tumačite mijenja iz dana u dan. Simboli u snu su individualni i ovise o životu onoga ko sanja. Tako jedan simbol može značiti nešto pozitivno za nekoga, a za drugog ko ga sanja imaće sasvim negativno značenje.
  avatar
  Aradia
  Šegrt

  Broj komentara : 101
  Join date : 2015-07-04
  Mjesto : Pagania

  Re: Mudrost snova i poruka koje oni nose

  Post by Aradia on Tue Jun 13, 2017 11:57 am

  Ljudi često sanjaju da im zub ispada ili se klima. Uvriježeno je mišljenje kako takav san najavljuje nesreću, što nije tačno. Tumačimo li na objektivnoj razini san, možda je vrijeme da posjetimo zubara. Možda se nešto događa sa zubom, mi toga nismo ni svjesni, ali naše nesvjesno "JA" jest. Na subjektivnoj razini tumačenja treba se zapitati šta se klima u našem životu, možda posao, veza sa partnerom ili prijateljstvo. Čuvajte se brzopletog i površnog tumačenje poruke sna. Vaš san zaslužuje pažnju i promišljanje kroz dulje razdoblje.

  Jung je smatrao da u životu svakog čovjeka postoji "Veliki san", odnosno onaj koji svojom porukom može promjeniti sudbinu. Obratite posebnu pažnju na to kako se osjećate u trenucima budjenja. Ista tema ili isti simboli sna mogu u različitim fazama življenja imati potpuno drugačije značenje i mogu biti doživljeni na posve drugačiji način. Često sanjamo kako padamo, pokušavamo trčati, a ne možemo, sanjamo ispite, kako letimo i slične akcijske snove. Svi ti snovi su metafore, označavaju životne testove koje nismo položili ili moramo položiti da bismo bili zadovoljni.
  avatar
  Vrajitorea

  Broj komentara : 15
  Join date : 2016-09-13

  Re: Mudrost snova i poruka koje oni nose

  Post by Vrajitorea on Tue Jun 13, 2017 12:29 pm

  Redovno bilježim šta sanjam i zbog toga se slažem sa ovim postovima Smile

   Current date/time is Mon Oct 23, 2017 1:40 pm