Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register

Latest topics

» Zapis za kuću
Yesterday at 4:07 am by Pagan

» Mrtvačka magija
Wed Jan 16, 2019 7:33 pm by Admin

» Duhovne vježbe
Wed Jan 16, 2019 1:32 pm by Admin

» Da se neko namrazi ili omrazi
Thu Jan 10, 2019 3:17 pm by Pixi

» Falanje u kahvu
Thu Jan 10, 2019 3:16 pm by Pixi

» Treća dimenzija MAGIC
Sat Jan 05, 2019 8:42 am by Beletron

» Bošnjačke basme i bajalice
Fri Jan 04, 2019 8:34 am by Tana

» Liječenje štucanja kod djeteta
Sat Dec 29, 2018 8:37 pm by Kladuša

» Sanovnik - tumačenje snova
Sat Dec 29, 2018 8:32 pm by Kladuša

Statistika

Ukupan broj komentara naših članova je 3308 in 644 subjects

Registrovani članovi 133

Najnoviji član foruma rudikv


  Proricanje iz kristalne kugle

  Share
  avatar
  Vještica
  Šegrt

  Broj komentara : 260
  Join date : 2015-07-01
  Mjesto : Blessed be the witches !

  Proricanje iz kristalne kugle

  Komentar by Vještica on Fri May 04, 2018 8:42 pm

  Od davnina, jedan od najvažnijih vještičijih rekvizita je kristalna kugla. To je već toliko uobičajeno vještičije pomagalo, da su ta dva pojma međusobno neraskidivo vezana. Još od najstarijih civilizacija na području Mesopotamije, vještice za otkrivanje budućnosti koriste ili staklenom kuglom ispunjenom vodom, ili okruglim potpuno čistim, izbrušenim kristalom, ili ogledalima, ili bilo čime okruglog oblika a u čemu je moguće vidjeti odraz. Današnji vještičiji magijski obredi proricanja vezani su uz iste, ali ipak malo modernizirane rekvizite. Podjednako dobro mogu poslužiti i kristalna kugla i ogledalo, ali i kugla ispunjena čistom vodom, ukoliko na staklu nema nikakvih grešaka u lijevanju, kao i svaka uglađena površina dovoljno jasna da se u njoj može ogledati.  Kako početi?

  Treba potražiti mirno mjesto, najbolje je ono na kojem i inače obavljate rituale, i nakon nekoliko sedmica slijeđenja upustva o proricanju, pokušati po prvi puta sjesti ispred rekvizita za gatanje.
  Kristalnu ili staklenu kuglu ispunjenu vodom treba staviti na drveni stolčić bez ijednog metalnog dijela, visine jednog metra, koji je prekriven tkaninom veličine 20x20 centimetara, a neke tamne boje. Savjetuje se koristiti crnu, crvenu ili, najpogodnije, ljubičastu boju. Sugerira se da udobno sjednete, a pogled usmjerite u sam centar kugle pred sobom. Pritom nikako ne smijete vizualizirati osobe ili svoje želje već vam mozak mora biti potpuno oslobođen svih misli. Nakon desetak minuta ovakvog gledanja, kuglu treba pokriti i gledanje nastaviti sutradan u isto vrijeme. Dužina gledanja je i opet desetak minuta.

  Nakon što nekoliko dana na taj način uspostavljate energetsku vezu između svoga mozga i kugle kao rekvizita koji će poslužiti za preoblikovanje primljenih vibracija u slike, jednog dana će se unutrašnjost kugle pred vašim pogledom početi mutiti. To je znak uspostavljenja energetskog sklada, te znak da se može započeti proricati. Tada, ali zaista tek tada, treba si postaviti u mislima neko jednostavno pitanje iz domena budućih događaja, pa promatrati kako se magličaste tvorevine u kugli mjenjaju i međusobno sudaraju kao valovi o hridi. Iz tog kaosa s vremenom se porađaju jasno vidljive slike. Mnoge od njih su u simbolima, a mnoge i jasno čitljiv film budućih događaja kojim ne treba tumačenje.

  Naravno, staklene kugle – sa dodatkom olova kako bi bile što prozraćnije – nisu idealno rješenje za proricanje, ali početnike u vještičijem kolu potpuno zadovoljavaju. Oni, koji se žele dublje pozabaviti proricanjima, morat će nastojati nabaviti izbrušenu kuglu kvarca, upravo idealnog kristala za proricanje. Napominjem da promjer takve kvarcne kugle uopšte nije važan, jer se i u najmanjoj kugli ogledaju događaji jednako jasno kao i u onoj velikoj. To je zapravo isto kao i sa televizorima kojih ima raznih veličina ekrana, ali je na svim slika podjednako dobra ako je antena usmjerena u pravom smjeru. Tek, na onim većima je i slika veća.  Nerjetko, vještice su prikazane kako ovakve kugle za proricanje zaokružuju dlanovima. Ne dotiču kuglu, ali su dlanovi sa raširenim prstima u njezinoj neposrednoj blizini. To je zbog jačine osobnog magnetiziranje kugle, jer čim je ono jače i slike koje se pojavljuju su čitljivije i jasnije. Probajte!

  U početku rad sa kristalnom ili staklenom kuglom smije potrajati najviše pola sata dnevno, a kasnije se on smije i produžavati. Onog trenutka kada se prestane gledati u staklenu ili kristalnu kuglu, treba je poklopiti ili prekriti tamnom tkaninom, kako na nju ne bi djelovalo danje svjetlo. Također, barem u prvo vrijeme, u staklenu ili kristalnu kuglu smije gledati samo njezin vlasnik.

  Ako se, jednom kasnije, u staklenu ili kristalnu kuglu bude gledalo za nekoga drugoga ili pred nekim drugim, nakon svakog takvog gledanja kuglu treba oprati, kako bi se poništili negativni energetski valovi. Kuglu je najbolje isprati vodom u kojoj se namočilo malo sandalovine ili kamfora. Za brisanje treba služiti mekahna krpa, koja ne ostavlja dlačice.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Proricanje iz kristalne kugle

  Komentar by Tana on Sat May 05, 2018 9:18 pm

  Ovo je super post Vještica.
  avatar
  Ledy

  Broj komentara : 21
  Join date : 2017-03-20
  Mjesto : Vještica sam - čuvaj me se!

  Re: Proricanje iz kristalne kugle

  Komentar by Ledy on Sun May 06, 2018 8:37 am

  Zna li neko od vas gdje bi se mogla kupiti kristalna kugla?

  Sponsored content

  Re: Proricanje iz kristalne kugle

  Komentar by Sponsored content


   Danas je Sat Jan 19, 2019 11:35 am