Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register

Latest topics

» Zapis za kuću
Yesterday at 4:07 am by Pagan

» Mrtvačka magija
Wed Jan 16, 2019 7:33 pm by Admin

» Duhovne vježbe
Wed Jan 16, 2019 1:32 pm by Admin

» Da se neko namrazi ili omrazi
Thu Jan 10, 2019 3:17 pm by Pixi

» Falanje u kahvu
Thu Jan 10, 2019 3:16 pm by Pixi

» Treća dimenzija MAGIC
Sat Jan 05, 2019 8:42 am by Beletron

» Bošnjačke basme i bajalice
Fri Jan 04, 2019 8:34 am by Tana

» Liječenje štucanja kod djeteta
Sat Dec 29, 2018 8:37 pm by Kladuša

» Sanovnik - tumačenje snova
Sat Dec 29, 2018 8:32 pm by Kladuša

Statistika

Ukupan broj komentara naših članova je 3308 in 644 subjects

Registrovani članovi 133

Najnoviji član foruma rudikv


  Profil znakova bosanskog horoskopa

  Share
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Fri Oct 27, 2017 8:52 am

  ZMIJA

  Kod Ilira ova životinja je predstavljala jedno od najvažniji božanstava i zaštitnika familije te se kao takva opravdano pozicionirala na samom početku kruga sudbine kao prvi znak. Njena vladavina traje od 15.10 do 15.11. Osobe rođene u znaku Zmije su tradicionalisti, vjerni su svome domu i familiji. Ne vole promjene, ponekad zbog lijenosti a ponekad zbog toga što nisu skloni preuzimati svu odgovornost na sebe. Na akciju ih može stimulisati samo osoba koja je dominantnija od njih ali i prijateljski nastrojena. U protivnom, osjećaju nesigurnost i postaju tvrdoglavi.

  Žena Zmija

  Mora se priznati da su žene ovog znaka vrlo interesantne osobe, domišljate, osebujne, pomalo egocentrične, sklone rafiniranim stvarima. Privlače ih muškarci koji se znaju nametnuti bilo svojim ponašanjem ili izgledom. Tu otkrivaju i svoju naivnost koja je simpatična. Sposobni su da duboko proživljavaju emocije, te su u cilju da sačuvaju vezu sklone nekim svojim skrivenim igricama. Posao im je bitan jer se žele kroz njega dokazati, umiju biti dosta temeljite, ali i teško priznaju svoje pogreške. No, sa njima je dogovor moguć. Kada je u pitanju familija tu žena Zmija stvara ugodan ambijent jer mir u kući joj je među prioritetima. Iskazuje ljubav prema djeci i partneru. Iako možda djeluje drugačije ona zna biti pravi borac i umije se boriti za osobu do koje joj je stalo. Isto tako, ako vas ona prekriži u svome životu onda više nema povratka.

  Muškarac Zmija

  Prepoznatljiva osobina pripadnika ovog znaka je određena tvrdoglavost koja se nerjetko pretvara u autodestruktivnost, ili narodski rečeno, znaju su biti sami najveći neprijatelji. To je posebno izraženo kod muškarca Zmije koji teško priznaje svoje pogreške i zbog toga biva suočen sa dodatnim, nepotrebnim problemima i poteškoćama. Gurman je, voli uživati u hrani, ugođaju te pažnji. Često ima problem sa iskazivanjem emocija, koje iz nerazumljive urođene potrebe voli potiskivati ili čak - negirati, mada u duši  jako čezne za nježnosti i pažnjom.  Prilično lako ga je uznemiriti ali i zaplašiti. No, on to ne pokazuje javno jer naginje tome da se drugima prikaže snažnim i opasnim.  Ima sklonost da se brinuti o slabijim od sebe, pošto si na taj  način diže ego i samopouzdanje. Kada je posao u pitanju precizan je i detaljan ali ne pretjerano brz. Zbog toga ne trpi napetu radnu atmosferu ili pritisak. Stres jako utiče na njega. Kao partner je strastven, posesivan i  u određenoj mjeri  hirovit. On je od onih partnera kojih partnerica svako malo treba podsjećati koga imaju pored sebe.


  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Fri Oct 27, 2017 8:52 am

  LASTAVICA


  Lastavica je drugi znak u bosanskom horoskopu koji traje od 15.11.-15.12. Osobe rođene u ovom periodu uglavnom vode zanimljiv život i teško se mire sa monotonijom. Lastavica je u mitologiji BiH simbol sreće i blagostanja pa se zbog toga može konstatovati da osobe u ovom znaku imaju priliku da uspiju kroz život, najčešće, uz pomoć familije ili bračnog partnera.

  Žena Lastavica

  Kod žena ovog znaka karakteristična je osobina da su prilično samosvjesne, nezavisne, te prirodno prilagodljive na teške situacije iz kojih uvijek izvuku nešto dobro za sebe. Bez sumnje, Lastavica je „žilav“ znak koji će unatoč svojoj emotivnosti pred životnim teškoćama uvijek preuzeti kontrolu i suočiti se sa problemima. Društveni aspekt im je jako važan te su dobre domaćice koje vole ugostiti prijatelje i osobe do koji im je stalo ne žaleći ni truda ni novca da sve bude na visini. Žena Lastavica je savršen spoj emotivnosti i veselja te su stoga kao partnerice vrlo poželjne. No, ta razigranost ih često odvede do pogrešnog partnera pa su ljubavna razočaranja neminovna. Tvrdoglavost je još jedna osobina koja Lastavici donosi više štete nego koristi. Problem im je čak primiti i dobronamjerni savjet pošto se to kosi sa njihovim uvjerenjem da sve mogu i znaju same. Zbog urođene težnje za nezavisnošću Lastavica nikako nije lijen znak i prema poslu se odnosi ozbiljno, spremno prihvatajući obaveze koje on donosi. Po tome se može zaključiti da su karijeristi. Vrlo često žena Lastavica gaji poseban odnos prema ocu, i unatoč neslaganjima, veoma je osjetljiva na sve komentare i pohvale koje dolaze sa te strane.


  Muškarac Lastavica

  Možda najbolji i najkraći opis je - kompleksna ličnost u vječitom sukobu sama sa sobom. Šarmantan je, često magnetičan za suprotni spol, društven, komunikativan. No, iako vedra osoba svaki muškarac Lastavica ima svoju tamnu stranu koju skriva poput crne kutije od drugi a koja je prepuna unutarnjih strahova, nesigurnosti, devijacija, frustracija i kompleksa. No njegova najveća fobija je strah od odbijanja. Stoga je sklon doslovno kupovati pažnju drugih, na ovaj ili onaj način, uvjeravajući tako sebe da ga svi vole i prihvataju. Veliki je emotivac ali često i egoista, zlopamtilo, uvijek obuzet prošlošću iza čega se zapravo krije osjećaj krivice koji ga prati. Ljubomoran je, često i posesivan, sklon da se kroz seks dokazuje, pošto nije vješt u iskazivanju emocija niti se zna adekvatno izraziti. Od žene muškarac ovog  znaka ne očekuje da bude vrhunska domaćica, niti mu je to bitno, no ono što silno priželjkuje jeste  da bude tolerantna  i da mu ne stvara pritisak. Naime, nije rjetko da muškarac Lastavica pred problemom uspaniči i odabere lakši put a to je da bježi od problema ili odgovornosti. Kako Lastavica voli novac identificira se sa njim tako da voli raditi i zarađivati. U tome zna biti vrlo domišljat. Voli se okružiti materijalnim jer mu to pruža osjećaj mira i sigurnosti, ali i veličine.

  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Fri Oct 27, 2017 8:53 am

  TREŠNJA

  Treći znak u krugu sudbine koji vlada u periodu od 15.12-15.01. naziva se Trešnja. U BiH tradiciji trešnja je drvo koje zauzima posebno mjesto u kultu mrtvih pošto njene plodove rado jedu ptice. Kako je ptica u mitološkoj predodžbi simbol duše u prošlosti je bio adet sađenja trešnje na groblju. Vjerovalo se da trešnja koja raste pored nekog groba pomaže duši mejita (pokojnika) da se oslobodi grijehova, svaki put kada bi se ptice nahranile njenim plodovima. U narodu se i danas za trešnjine plodove kaže da su ptičija nafaka.


  Žena Trešnja


  Žena Trešnja u zavođenju često zna preuzeti inicijativu pa se ne ustručava davati komplimente muškarcu koji joj se dopada. Njena taktičnost je tjera i na daljnje korake, pošto se pripadnica ovog znaka ne miri tek tako sa odbijanjem ili nezainteresiranošću druge strane. Kada na kraju osvoji muškarca koji joj se dopada, bilo ulogom nježne i ranjive ženice ili napadne kokete,  sljedeći korak je potčinjavanje partnera kako bi imala kontrolu nad njim. Unatoč svemu, žena Trešnja je duboko u duši nesigurna i posesivna.
  Navedenu energičnost i upornost ne dijeli po pitanju posla i karijere jer nije pretjerano vrijedna i predana poslu. Nije niti lijena ali na poslovni elan joj dosta utječe privatni život. Ukoliko u tom segmentu sve funkcionira onda se predaje poslu. U većini slučajeva posao je za nju nužno zlo, iako jako cijeni finansijsku neovisnost. Mada ima tendenciju da bude na vodećem mjestu više joj odgovara timski rad. Sklonost ka paničarenju je rezultat njenog slabog odnosa prema stresu i pritisku.


  Muškarac Trešnja

  Pripadnike ovog znaka, muške i ženske, možete vrlo lako prepoznati po načinu oblačenja koji je skoro uvijek sportski i ležeran. Također, što manje odjeće to su oni više u svom elementu.
  Muškarac Trešnja je razigran, on voli izazove, da ga osvajaju ili da on osvaja, posjeduju jednu karakterističnu naivnost, i kad ga povrijede ne može se dugo ljutiti. Nije zlopamtilo. Voli sex i sve u vezi njega pa mu eksperimentisanja na tom području nisu ni malo strana. Ovo je sigurno najerotičniji znak u cijelom krugu sudbine. Zna biti ljubomoran, posesivan, ali i tvrdoglav. Od partnerice želi da mu posvećuje što više pažnju jer to ga jako ispunjava. Ona treba biti provokativna i slobodoumna pošto ga ove žene magnetično privlače. Gurman je ali preferira i zdravu ishranu te takav način života. U poslu se ne zadovoljava samo sa jednom djelatnošću pa veliki dio muškaraca ovog znaka zarađuje i "sa strane". Dobri su suradnici i nije im problem uklopiti se u bilo koju radnu sredinu.

  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Fri Oct 27, 2017 8:54 am

  ŽABA


  Četvrti znak u bosanskom horoskopu nosi naziv Žaba, životinje koja je od antike predstavljala jedno od zoomorfnih obličja Velike Majke - najstarijeg božanstva u ljudskoj povijesti, nosioca plodnosti i života. Kod Ilira žaba je imala identičan simbolizam te se zbog toga u bosanskoj mitologiji smatra zaštitnicom domaće stoke, posebno krave, i mlijeka kojim se hranila cijela familija a posebno mala djeca. Njena zaštitnička uloga ogleda se i u narodnom vjerovanju da kada žaba dođe pred kućna vrata upozorava ukućane da je na njih usmjereno nečije zlo. Znak Žabe dominira od 15.01-15.02.


  Žena Žaba

  Pripadnica ovog znaka se nerjetko deklarira kao "neshvaćena duša", pošto njen vanjski izgled ne odgovara onome što ona ima u sebi. Na određen način je buntovnica koju odlikuje slobodoumnost pa uglavnom nije  distancirana prema muškarcu koji je zanima. Voli se natjecati sa konkurencijom te druge žene oko sebe običava mjerkati i ocijenjivati, uglavnom krajnje nerealno. Niti ogovaranje iza leđa nije joj strano. Na brak promišljena Žaba gleda kao na posao i sanjari o udaji za bogatog ili sposobnog muškarca. Odlikuje je i sklonost da se hvali pa je stoga njen partner ili brak uvijek onaj najbolji i najidealniji. No, unatoč svemu, prema svom partneru je vjerna i nježna, strastvenost joj je naglašena, ne voli ništa na brzinu već za nju vođenje ljubavi mora biti dugo i predano.
  Prema poslu i karijeri odnosi se vrlo ležerno te sigurno nikada neće "izgarati" na radnom mjestu niti davati sve od sebe. Odgovaraju joj komunikacije što je čini idealnom za sva ona radna mjesta gdje je ta vještina presudna. Voli se nalaziti u muškom društvu koje joj više i odgovara.


  Muškarac Žaba

  On je komunikativan, fokusiran na ono što ga interesuje, radoznao, prilagodljiv. Loše strane su mu nesigurnost, opreznost, povlačenje, laž, opsesivnost. Kada su u pitanju emocije primjetno je da muškarac ovog znaka teži dominantnijoj partnerici ili nesvjesno takve privlači. Općenito, kada je zaljubljen ne umije zauzeti čvrst stav. Brižan je supružnik i trudi se ugoditi. Njegov prag tolerancije je prilično visok najviše zbog toga što je tradicionalan, ne voli biti sam i familija mu je iznimno važna da se profilira kao uspješan. Iako u javnosti ili pred drugima prezentira sebe u macho izdanju on je vrlo često prava suprotnost tome; voli nježnost, bliskost i uživa biti okružen skladom. Poslovno je predan. Trudi se biti odgovoran prema familiji i želi se osjećati korisnim. Priličan broj muškaraca ovog znaka bavi se privatnim biznisom jer ne vole imati nadređenu osobu ili pak misle da znaju posao bolje od drugih. Sve u svemu, vrijedni su i posao im služi i za sklapanje novih poznanstava i širenje kruga prijatelja. Uspjeh u karijeri im je bitan te jako utiče na njih pa su skloni pojačanom stresu.

  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Fri Oct 27, 2017 8:54 am

  RATNIK


  Peti znak u bosanskom horoskopu koji vlada periodom od 15.februara do 15.marta jeste Ratnik. Svoj naziv ovaj znak je dobio prema hrabrom ilirskom ratniku ali i zbog toga što vrijeme u kojem on vlada predstavlja nestabilan klimatski period koji označava postepeni dolazak toplijih mjeseci u godini. Prema bosanskoj mitologiji tokom ovog vremena vodi se bitka između sjevera i juga, hladnog i toplog vjetra. Upravo zbog toga Ratnik se bori sa zlim duhovima prirode i pobjeđuje ih omogućavajući svojom borbom i pobjedom nastavak ciklusa života.

  Žena Ratnik

  Žena Ratnik je koketa sa instiktivnim porivom da se drugima dopadne. Zbog toga je sklona da u javnosti uvijek sa partnerom prezentirati njihovu zaljubljenost, bilo je ili ne bilo. Nemirnog je duha, naginje neočekivanom zaljubljivanju i često mašta o ljubavi sa strancem. Njen um i mašta su vrlo kreativni. Emocije su joj naglašene i ukoliko ima sreću da pored sebe ima dobrog partnera onda joj nije ništa teško podnijeti. Materijalno ne igra preveliku ulogu u njenom životu, osim kada su u pitanju familija i djeca, za njih uvijek želi najbolje. Tu zna i pretjerivati i svjesno se dovesti u poziciju žrtve. U karijeri bitno joj je da se drugima dokaže te da bude prihvaćena. Posjeduje sposobnost da uoči sitnice te da vrlo lako izbjegava sve ono što joj u nekom trenutku ne odgovara. Radoznala je i voli istraživati.


  Muškarac Ratnik

  On je prilagodljiv i zna se adaptirati. Voli glumiti žrtvu i prisvajati si zasluge pošto žudi za pažnjom. Ako mu je partnerica ne pridaje u dovoljnoj mjeri nije mu strana ni nevjera. Njegova nesigurnost najbolje se ogleda u bježanju od problema ili neugodnih situacija kada redovito pribjegava lažima kojima misli po kratkom postupku nešto rješiti. Ženama je privlačan, njegov zaljubljiv pogled i posvećenost daju mu određeni šarm i markantnost. Strastven, uživa u seksu a nisu mu strane ni neke male perverzije. Karijera mu je bitna, među ovim znakom krije se najviše ulizica šefu, kojima ne predstavlja nikakav problem glumiti dobrog radnika u cilju sticanja dobre pozicije. Kada je steknu onda očekuju od drugih da se ulizuju njemu, kako bi se time nahranio ego. Često se voli u razgovoru zaklinjati u nešto kako bi time dali veću važnost onome što govori i tvrdi, iako se iza toga nerjetko kriju poluistine.


  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Fri Oct 27, 2017 8:55 am

  BABA

  Baba je šesti znak u bosanskom horoskopu te istovremeno i zadnji od tamnih ili zimskih znakova. Vlada u periodu od 15.marta do 15.aprila. Iza naziva Baba nalazi se antička boginja Mjeseca, ženski princip, koja u interakciji sa Didom, antičkim bogom Sunca, čini osnovicu drevnih paganski vjerovanja i kultova. U bosanskom narodnom kalendaru upravo period od 15.do 21.marta pripadaju Babi te se smatraju vrhuncem nestabilnog vremena kada se smjenjuju snijeg, kiša, vjetar i sunčano vrijeme ili ponekad sve zajedno u istom danu. Ovo je period trudnoće Velike Majke koja će na početku svjetlog dijela godine donijeti na svijet svog sina, koji je i njen ljubavnik, pa je zbog toga priroda uznemirena i sve njene sile su u pokretu.


  Žena Baba

  Žena ovog znaka je plahovita ali tu svoju osobinu vješto krije, domišljata je i lukava, ponekad i dvolična. Partneru se prilagođava, iako u njoj to stvara nezadovoljstvo. Ne trpi da neko drugi dira njene stvari, posebno odjeću, pošto jako drži do svoje privatnosti. Često o sebi ima visoko mišljenje i to joj ne pomaže puno u životu. Zna isprovocirati na tih način drugu stranu (osobu) i onda na svoj zbunjeni način glumiti napadnutu i uvrijeđenu osobu. Kada se zaljubi postaje nesigurna i ljubomorna, usljed čega je hvata nervoza. Odanost familiji često joj predstavlja zapreku u ličnom životu te tu mora naučiti napraviti dovoljnu distancu kako bi joj najbliži bili zadovoljstvo a ne teret. Žena Baba uglavnom od najranije mladosti orijentisana je ka radu i stvaranju, što vrlo često od nje može stvoriti pomalo škrtu osobu. Pokazuje domišljatost i kreativnost u poslovnom smislu.


  Muškarac Baba

  Karakteristična osobine ovog znaka su društvenost, isticanje u gomili i brzopletost. Iako mirnije naravi on zna biti drzak i sklon nervozi u bilo kojoj stresnoj situaciji pošto sve doživljava prilično osobno. Prilikom komunikacije voli se slikovito izražavati te umije biti zajedljiv. U odnosu sa partnericom često je pasivnog stava što daje lažni osjećaj ravnodušnosti. Muškarac Baba je itekako strastven i emotivan no često to potiskuje u sebi, što je i osnovni razlog zbog kojeg ima ispade ljubomore ili povlačenja. Sve u svemu drugi ga često zbog toga doživljavaju kompliciranom osobom. Muškarac Baba nije lijen, posao i karijera su mu bitni kako bi se kreativno ispoljio ali i stekao određenu sigurnost. Voli stvarati i osoba je koja zapravo voli ustaljeni, mirni život. Po tome se može konstatirati da je pravi familijarni tip. Na poslu se često ne slaže najbolje sa kolegama ali to zna prikriti.


  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Wed Nov 01, 2017 8:16 am

  DID


  Did je sedmi znak bosanskog horoskopa koji vlada u periodu od 15.aprila do 15.maja. Predstavlja muški princip. Naziv je dobio po sedmodnevnom periodu, koji po narodnom kalendaru traje od 21.do 28.marta i simbolizira početak perioda prvih radova u vrtu. Did je u srednjem vijeku u BiH bila titula svećenika bosanskih krstjana, čija se žena nazivala Baba, te koji su kao bračni par predstavljali duhovne lidere. No, oba naziva zapravo su puno starija jer personificiraju dva antička (ilirska) božanstava - Mjesec i Sunce.


  Žena Did

  Kako je Did naglašeno muški znak to se odražava u nekim karakternim osobinama i na samu ženu rođenu u ovom periodu, koja ne mora zbog toga biti muškobanjasta već, naprotiv, daje joj unutarnju snagu, temperamentnost, zaštitnički poriv i elan. Ali i potrebu za isticanjem. Žena Did je često ponosna i tvrdoglava, sklona autodestrukciji zbog svojih načela i stavova. No, bez obzira na to, ona je požrtvovana, vjerna i predana partnerica kojoj ljubomora i posesivnost nisu ni najmanje nepoznati pojmovi. Emocije su joj naglašene i unatoč njenom ozbiljnom izgledu ili stavu iza te maske najčešće se krije nježno i ranjivo biće. Kada se zaljubi postaje djetinjasta i sa njom nije lako izići na kraj, no, sve to zajedno je jako simpatično i stimulativno za partnera. Voli biti dominantna u vezi, najviše zbog svoje nesigurnosti, mada zna i za kompromis. U poslu je angažirana, predana. Važno joj je mišljenje kolega jer po tome se određuje i jača samopouzdanje. Pristaje na dogovore. Sa novcem često ne zna najbolje, ekonomičnost joj nije jača strana jer ženi Did materijalno uglavnom služi za hedonizam ili da si izgradi imidž uspješne osobe.


  Muškarac Did

  Osoba ovog znaka je odgovorna, sklona da se brine za familiju te da često puta zbog drugih sebe i svoje potrebe stavi sa strane. To prije ili kasnije kod muškarca Dida izazive frustracije i revolt pa je sklon da naglo mjenja raspoloženje ili odluke. Vedre je naravi, emotivan, nesiguran, skroman. Posjeduje karizmatičnost no ona mnogo puta ostaje neiskorištena. U njemu se nerjetko bori želja za tradicionalnim i želja za modernim, što ga zna usporavati i kočiti u životu. Privlače ga ženstvene i nježne partnerice, iako uglavnom nailazi na sasvim suprotne profile iz čega kasnije nastaju zamršeni i neadekvatni odnosi i veze. Iako nije pretjerani pobornik vjernosti muškarac Did svoju partnericu može prevariti samo u seksualnom, ali nikako emotivnom smislu, jer za njega je ljubav mnogo više od kreveta i kuhinje.
  Ako radi ono što voli onda muškarac Did bez imalo sumnje postiže velike rezultate. Kroz rad postaje optimističan jer voli stvarati te mu nije problem ostajati na radnom mjestu i duže nego li je potrebno. Ako pak radi posao koji ne voli onda brzo dolazi do zasićenja i nezadovoljstva što stvara nezaustavljiv nagon za promjenama. Međutim, plaši se siromaštva pa oprezno pravi korake ka nečem novom. Obožava svaki rad koji mu dozvoljava da bude kreativan jer ovo je znak stvaraoca.


  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Wed Nov 01, 2017 8:17 am

  GOLUB


  Golub je osmi znak u krugu sudbine čiji period vladavine počinje 15.maja a završava 15.juna. U bosanskoj mitologiji golub je ptica posvećena solarnom božanstvu te je idealan simbol perioda u kojem nakon završetka tamnog dijela godine Sunce ponovo dobija svoju snagu, šireći svjetlost i toplinu. Golub je prema tome ptica-vjesnik navedenog perioda regeneracije i trijumfa prirode.


  Žena Golub

  Najveći postotak žena ovog znaka ima problema sa svojom nesigurnošću i nezadovoljstvom, koje nikada potpuno kroz život ne pobjedi, pa u mlađim godinama potiskuje svoju osobnost dok u nekim kasnijim periodima ona prelazi u jaku potrebu za isticanjem, naglašavanjem svog izgleda i vrijednosti. Žena Golub je vrlo uporna u vezi partnera i spremna na različite žrtve kako bi održala emotivni odnos. Kada se zaljubi to je stanje drži mnogo duže nego sve druge znakove i po tome se može zaključiti da je vrlo strastvena i posesivna osoba. Tvrdoglavost je tjera da postane žrtva svojih emocija što neminovno dovodi do velikih frustracija i razočaranja. Naginje idealiziranju partnera i tako samu sebe pozicionira u potčinjenu ulogu.
  Karijerista je, voli novac i slobodu koju daje. No, nije škrta i uvijek će sa zadovoljstvom kupovati darove drugima ili im pozajmiti novac. Poštuje autoritet i nadređene. Disciplinirana je u radu i obavljanju svojih zadataka.


  Muškarac Golub

  Zna biti komplikovan, zbunjujući za okolinu i hirovit. Komunikativan je i sklon filozofiranju. Zahtjevan je partner, onaj koji želi da mu se posvećuje pažnja i vrijeme. No, istovremeno, on je i zabavan, domišljat, sklon eksperimentisanju, vrlo često - džentlmen. Sve u svemu, sa njim malo kada da je monotono. Naginje dominaciji i ljubomori, iako pored sebe voli dotjeranu i privlačnu partnericu, pošto je njemu jako bitno da bude primjećen. Kada pogriješi pronalazi način da se izvini ali uvijek tako da mu ne padne kruna sa glave.  Društven je, ne voli biti sam, a to nerjetko znači da će biti u bilo kakvoj vezi, bez obzira gajio li neke emocije ili ne prema partnerici. Svoj unutarnji strah i zebnju vješto maskira provokatnim izjavama i glumom, no, muškarac Golub je uvijek drugačiji od onog kakvim se predstavlja. Za njega se ne može reći da je veliki karijerista, posao doživljava kao nužno zlo. Međutim, dobra zarada ga uvijek stimulira pa mu nije strano kršiti neka svoja načela da dođe do novca. Kod ovog muškarca često važi pravilo puno teorije a malo prakse.


  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Mon Nov 06, 2017 10:45 am

  LIPA


  Lipa je deveti znak u krugu sudbine koji vlada u periodu od 15.juna do 15.jula . U BiH tradiciji lipa je sveto drvo pored kojeg su bogumili (arijansko kršćanstvo) obavljali svoje vjerske rituale. Nakon srednjeg vijeka lipa nije izgubila svoju religijsku simboliku te je sađena pored džamija, čime se nastavilo sa vjerskom praksom za koju pojedini antropolozi smatraju da zapravo potiče iz ilirskih kultova drveća kojima su oni pridavali božanska obilježja.


  Žena Lipa

  Pripadnica ovog znaka je profinjena, društvena i vrlo često elokventna. Privlače je jaki muškarci, koji su izravni i spontani. Njena naglašena emotivna crta čini je ranjivom, osjetljivom, što ona pokušava skriti. Egoistična je i ne oprašta partneru zanemarivanje, stoga se neće libiti potražiti pažnju kod nekog drugog muškarca. No, za sve što napravi nikada nije ona kriva već druga strana. Ispoljava pasivnu agresiju. Tu pokazuje jednu nezrelu narav koja se opire preuzimanja odgovornosti za lične pogreške. U vezi ili braku pokušava držati sve pod svojom kontrolom, ali najčešće diskretno i decentno. Ljubomorna je, što može vrlo brzo prerasti i u posesivnost. Žudi za podrškom, kako u familiji tako i od strane partnera, jer uz svu svoju domišljatost i kreativnost nedostaje joj vjetar u leđa.
  Ima sklonost da živi iznad svojih mogućnosti pa nerjetko dolazi u finansijske poteškoće. Nije sklona da ostavlja sa strane "za crne dane". Karijera joj mnogo znači iako je probirljiva po pitanju izbora radnog mjesta. Poslovi koji su dinamični je privlače, ne voli monotoniju.


  Muškarac Lipa

  Pripadnik ovog znaka je osoba koja ne voli biti sama te nije rjetkost da se vrlo rano odlučuje za ulazak u brak. Vezan je za familiju i puno mu znači zajedništvo i podrška. Kako nije pretjerano samostalan i posjeduje nesigurnost privlače ga partnerice koje su dominantnije ili sa inicijativom. Sklon je ispadima bijesa pošto negativno djeluje na stres i pritisak. Nježan je, romantičan i pomalo tradicionalan. Veliki dio muškaraca ovog znaka ima problem sa egoizmom i nerado priznaje svoje greške. Često se predstavlja drugačijim nego jeste jer na takav način maskira svoju nesigurnost.
  Kako je njegova narav ležernija nije pretjerano ambiciozan. Odgovara mu poslovna okolina koja nije stresna u užurbana. Među ovim znakom postoji dosta lijenih osoba. Imaju sklonost ka porocima.

  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Fri Nov 10, 2017 9:09 am

  ZVIŽDENJAK

  Zviždenjak je deseti znak u krugu sudbine koji vlada u periodu od 15.jula do 15.augusta. U bosanskoj mitologiji smatra se da svaki čovjek ima svog zviždenjaka, animalnog dvojnika ili pratitelja, koji mu, nakon smrti, dolazi u grob da ga čuva ili pojede, ovisno da li je čovjek za života bio plemenit ili loš. Za zviždenjaka se isto tako vjeruje da je minijaturna verzija zmaja na zemlji, istog onog koji prema legendi svoju glad za toplinom i svjetlošću utažio tako da je progutao dva od tri Sunca, koja su u davnim vremenima stajala na nebu. Na osnovu te predaje zviždenjak je i simbol Sunca što ga i pozicionira u period godine sa najintenzivnijim djelovanjem solarne topline.


  Žena Zviždenjak

  Pripadnice ovog znaka su strastvene i egoistične, ponekad sebične, sklone nekim svojim nezrelim stanjima kada se povlače ili jednostavno dure. Potreban im je fleksibilan partner koji bi se mogao usaglasiti sa njihovim zahtjevnim karakterom. Vjerna je družbenica. Žena Zviždenjak je nemirnog duha, voli putovati, biti na društvenim okupljanjima i u toku dešavanja jer se time "hrani" i puni energijom. Ona voli izazove, te iako nije negativna često u komunikaciji sa drugima zna biti netaktična u izjavama. Voli i cijeni poklone, sklona je sentimentalnosti. Izražen ukus prema nakitu, farbanju kose i traženju nekog svog prepoznatljivog imidža. Sve je to njen zaštitni znak. Uživa u seksu i sklona je eksperimentiranju. Karijerista je, prema poslu se odnosi odgovorno i posjeduje liderske odlike. Kako naginje da ima sve pod kontrolom za nju je najgori scenario da nema dovoljno novca. Zbog toga nije sklona rasipnosti, iako ima tendenciju da pomogne drugima.


  Muškarac Zviždenjak

  On je emotivac koji se krije pod debelom naslagom mačizma. Bilo da je riječ o izražajnom fizičkom ili karakternom izgledu, svaki muški pripadnik ovog znaka pokušava naglasiti svoju muškost. Iza svega toga najčešće se krije strah od odbijanja i velika želja da se prikrije nesigurnost. Gurman je koji možda nije pretjerano sklon stvaranju i dugoročnom planiranju ali zato je u svakom trenutku onaj koji zna i hoće da uživa. Sklon je pretjerivanju, hvalisanju, pa čak i laganju, kako bi predstavio što idealnijim samog sebe. Strastven je, dobar ljubavnik. Karizmatičan. Unatoč tome urođena nesigurnost ga čini posesivnim. Ego ga često sputava, ne voli autoritet ali zato puno polaže u prijateljstvo. Privlače ga strastvene i komunikativne žene. Međutim, izabranica njegovog srca, ako ga želi zadržati, mora biti tolerantna prema samovoljnom ponašanju koje ponekad ispoljava zbog svog uvrijeđenog ponosa.  
  Poznato je da muškarac ovog znaka nije ljubitelj rada, pa najčešće bira lakše i jednostavnije poslove. No, dobro funkcionira u manjim poslovnim okruženjima, a često i u samostalnom radu. Novac mu je bitan i zna ga zaraditi ali i potrošiti.

  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Mon Nov 13, 2017 8:11 am

  SEDEFIL

  Predzadnji znak bosanskog horoskopa dominira u periodu od 15.augusta do 15.septembra. Sedef ili sedefil u tradiciji BiH povezan je sa kultom mrtvih, pa se zbog toga ova biljka nekada sadila na mezarju. Osim toga, sedefil je zbog svoje profilaktičke osobine i magičnih svojstava najzastupljenija biljka u kultu čaranja i bajanja te praksi stravarki. Ponegdje se vjeruje da je sedefil posvećen hazreti Fatimi.

  Žena Sedefil

  Žena ovog znaka zbog svoje nesigurnosti djeluje zbunjujuće na okolinu. U njoj postoji tihi sukob između tradicionalnog odgoja i želje da bude samouvjerena žena koja osvaja i živi po svom. Ona je čulna i senzualna, uživa u seksu te joj nisu strane niti pojedine perverzije. Muškarcu voli ugoditi kako bi ga zadržala pa stoga je u stanju dovesti sebe na razinu žrtve kako bi održala neki odnos. U tome se nazrijeva karakterna mazohistička crta, kao i činjenica da joj više odgovaraju dominantni muškarci. Sujetna je, tvrdoglava i u trenucima ljutnje izuzetno oštra na jeziku. No, ona je i odan prijatelj koji voli darivati osobe koje voli i cijeni.
  Žena Sedefil je karijerista, uporna je i ne odustaje lako od onoga što naumi. Njen naglašeni osjećaj za detalje i pedantnost uvelike joj pomaže da razvije disciplinu i napreduje na radnom mjestu. Sa novcem se ne snalazi baš najbolje, nedostaje joj osjećaja za ekonomičnost. Voli si priuštiti dobre i kvalitetne stvari, zbog čega često zapadne u novčane teškoće.


  Muškarac Sedefil

  Pripadnik ovog znaka je tradicionalan i familijaran, zaštitnički nastrojen. No, ono što mu kvari tu skoro idealnu sliku jeste provokatorska crta, pretjerivanje u izjavama i prilično naglašen ego. Pasivno-agresivno ponašanje zajedničko je većini osoba rođenih u znaku Sedefila. Veliki je gurman i njegova idealna partnerica je žena koja se dobro snalazi u kuhinji. Izuzev toga privlače ga dotjerane žene, komunikativne, koje svakako ne smiju da zasjene njegovu veličinu. Kada se udvara muškarac Sedefil je izravan i razigran, pored njega se žena brzo osjeti zadovoljnom jer on joj jasno daje na znanje da se želi brinuti za nju. Posesivan je i njegova ljubav se izražava kroz posjedovanje. Ne voli monotoniju te će namjerno izazivati prepirku samo da bi se na njega obratila pažnja. U poslu on je taj koji stalno nešto pametuje i filozofira, komentira druge. Nije otporan na stres i pritisak pa zna iskazivati nervozu. On se stalno "traži" po pitanju karijere te stoga vrlo lako mjenja radno mjesto. Nije mu strano da do novca dođe i na nekonvencionalan način.


  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Admin on Thu Nov 16, 2017 9:31 am

  ZMAJ

  Zadnji odnosno dvanaesti znak u bosanskom horoskopu koji vlada u periodu od 15.septembra do 15.oktobra naziva se Zmaj. Kod naših predaka Ilira zmaj je smatran božanstvom a narodna predaja ga opisuje kao veliku zmiju sa malim rukama i nogama, prekrivenu sa krljušti. U nastavku predaje tvrdi sa kako zmaj može imati seksualne odnose sa ženama iz kojih se rađa mladunče poznato u bosanskoj mitologiji kao Snijet. Zmija i zmaj predstavljaju dva totema, simbole suprotnosti koji zajedno predstavljaju  cio Univerzum - dobro i zlo, život i smrt, stvaranje i razaranje te su upravo zbog toga ova dva znaka zauzela prvo i zadnje mjesto u krugu sudbine.

  Žena Zmaj

  Poput pravog zmaja žene ovog znaka "zapale" se i "izgaraju" u ljubavi što se manifestira u njihovoj preokupiranosti sa muškarcem koji im se dopada. Tada ne poznaju umjerenost i sve će učiniti da osvoje partnera i zadobiju njegovu ljubav. Sklone su i dramatiziranju, glumljenju žrtve, i svega onoga čime bi mogle privući pažnju na sebe. U njima se smjenjuje plima i oseka emocija pa imaju faze povlačenja i napada. Frustriranost ih čini nepromišljenim na izjavama te postaju drske i neugodne. Egoizam im je naglašen kao i potreba da se dokazuju sebi i partneru kroz seks. Posao i općenito karijeru žene ovog znaka doživljavaju svojevrsnim oslobođenjem, pošto im novac pruža slobodu da budu ono što žele, u onoj mjeri koliko je to moguće. Njihov problem je što često teško uspijevaju odvojiti privatni od poslovnog života.


  Muškarac Zmaj

  On je svakako jedna specifična osoba, sklon povlačenju i tvrdoglavosti. Emotivan je, osjetljiv, voli nježnost, a nedostatak ljubavi obično  zamjenjuje hranom i slasticama - jer je gurman. Privlačna žena mu je, u koju se i zaljubi, uvijek ona sa stavom, dominantnija, koju muškarac Zmaj onda u svojim skrivenim fantazijama želi ukrotiti i podčiniti sebi. Nije rjedak slučaj da ga zaljubljenost drži dugo vremena, čak i kada veza završi. Posjeduje određenu dozu nezrelosti u sebi, ljubomore, te se ne zna najbolje izraziti. Njegov smisao za humorom nije uvijek prihvatljiv za druge. Kada gubi u prepirci instiktivno počne izigravati žrtvu.
  Iako nije oličenje brzine i spretnosti on je vrlo dobar radnik, precizan i fokusiran na ono što obavlja. Ne voli rizik i uvijek igra na sigurno. No, unatoč tome, ima ponekad nekonvencionalne ideje i zamisli. Novac i karijera su mu bitni i kako ne voli autoritet ima veće šanse za uspjeh ukoliko odabere neko zanimanje gdje će imati samostalnost ili bar veću slobodu izbora.


  Sponsored content

  Re: Profil znakova bosanskog horoskopa

  Komentar by Sponsored content


   Danas je Sat Jan 19, 2019 11:03 am