Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register

Latest topics

» Zapis za kuću
Yesterday at 4:07 am by Pagan

» Mrtvačka magija
Wed Jan 16, 2019 7:33 pm by Admin

» Duhovne vježbe
Wed Jan 16, 2019 1:32 pm by Admin

» Da se neko namrazi ili omrazi
Thu Jan 10, 2019 3:17 pm by Pixi

» Falanje u kahvu
Thu Jan 10, 2019 3:16 pm by Pixi

» Treća dimenzija MAGIC
Sat Jan 05, 2019 8:42 am by Beletron

» Bošnjačke basme i bajalice
Fri Jan 04, 2019 8:34 am by Tana

» Liječenje štucanja kod djeteta
Sat Dec 29, 2018 8:37 pm by Kladuša

» Sanovnik - tumačenje snova
Sat Dec 29, 2018 8:32 pm by Kladuša

Statistika

Ukupan broj komentara naših članova je 3308 in 644 subjects

Registrovani članovi 133

Najnoviji član foruma rudikv


  Pakleni jarac

  Share
  avatar
  Aradia
  Šegrt

  Broj komentara : 113
  Join date : 2015-07-04
  Mjesto : Pagania

  Pakleni jarac

  Komentar by Aradia on Sun Jul 30, 2017 2:05 pm

  Pronađi pogodan dio tla, ravan i dobro zaklonjen od pogleda znatiželjnih. Prekopaj ga, pograbi grabljama, pa omeđi bijelim kamenčićima. Kroz sedam dana i noći zalijevaj ga vodom s izvora, kojoj si dodao svaki puta po tri kapi vlastite krvi iz kažiprsta lijeve ruke. Na svaki od četiri kuta stavi po tri dlake iz krzna crne mačke. Poravnaj tlo, kako bi dobila potpuno ravnu površinu po kojoj ćeš moći iscrtavati ono šta želiš.

  Nauči se crtati sliku Paklenog Jarca. Moraš biti vješta, kako bi ga znala nacrtati bez ikakve greške. A on izgleda ovako: ispod struka je zmijsko tijelo savijeno u kolut na čijem je kraju rep poput ribljeg, dok je iznad pojasa to tijelo jarca s prednjim nogama koja imaju kopita i s jarčevom glavom velikih, šiljatih ušiju i dva unatrag savinuta velika roga. Ali, Pakleni Jarac ima ljudski pogled i to moraš nacrtati.  Kad si naučila crtati, o ponoći u subotu na svakom od četiri kuta upali po jednu vatru od borovih šišarki na koje ćeš staviti grane lješnjaka koji nije donio ploda i grane hrasta koji se već narodio žira. U plamen ćeš baciti po pola šake smolavih suza pomiješanih sa suhom verbenom i suhim komadićima korijenja bilo šafrana, bilo mandragore. Odmah ćeš između vatri pripaliti po sedam crnih svijeća na svakoj strani. Zatim ćeš nacrtati lik Paklenog Jarca oštrim štapom u pijesku ili u prašini.

  Digni ruke u zrak, pa ponavljaj ona ista zaklinjanja koja si izgovarala kada si prizivala Prusiasa, a koja je Solomon otkrio Hiramu Abidu. Ne iscrtavaj u zraku heksagram jer ti nije potreban za ovaj ritual.

  Čini sve isto onako kako si radila i za prizivanje i oživljavanje Prusiasa.

  Kad se Pakleni Jarac pojavi, s njim moraš sklopiti pakt, jer ti inače prizivanje neće biti uspješno. Čim Pakleni Jarac oživi, uzmi pero i piši na pargament sljedeće:

  Ja (zapiši ime) vas ponizno molim, o duhovi Adonay, Eloim i Ariel, podajte mi svoju zaštitu, svoje znanje, svoju moć kako bi uz vašu pomoć ostvarila sve svoje želje i kako bi u svim svojim ostvarenjima od vas bila blagoslovljena. Neka sva moja djela budu inspirirana vašom moći, neka budem vaš rob sa kojim ćete raspolagati kada odem i koji će vam u cjelosti pripadati. Neka se iz vas u mene prelijeva vaša moć i neka ja budem vi na zemlji. Stavljam s ove strane u ugovor cijelu svoju dušu, cijelo svoje srce i sve svoje osjećaje, želim ono što vi možete i želim se poistovjetiti sa vama u čvrstoj odluci i pri čvrstoj volji. Neka tako bude. Potpis.

  Čim je ovo zapisano, smotaj pergament i daj ga Paklenom Jarcu u usta. Ako ga prožvaće i proguta, znaj kako je pakt potvrđen i od sada možeš upravljati njegovom silom. Ako Pakleni Jarac ne proguta pergament tada je pakt odbijen i ne možeš sa njim vladati. Moraš se zadovoljiti vladanjem nad Crvenom Zmijom i uz pomoć njenih moći postići ono što želiš ostvariti, čak i kad Prusiasu bude pomagao Pakleni Jarac Barbatos, jer oni jedno bez drugog ne mogu.

  Bude li prihvaćen tvoj ugovor, Pakleni Jarac će se pred tobom pokloniti i zapitati te ljudskim glasom šta od njega želiš. Glasno i jasno kaži, a on će morati napraviti to što poželiš, bez obzira o čemu se god radilo.

  Pakleni Jarac će te odvesti i do blaga. Ali, znaj, od ponuđenog blaga možeš ponijeti samo onoliko, koliko možeš staviti u ruke i džepove. Ništa više. Poneseš li više, sve ćeš izgubiti, jer Pakleni Jarac toliku težinu ne može ponijeti na svojim plećima.

  Za Paklenog Jarca nema prepreke. On je jači od Prusiasa, jer je muškarac na izgled jači od žene. Žena je posuda u koju treba staviti magijski štap, da bi posuda bila u svrsi. Ali, pazi, žena je jača zato, jer je ona posuda koja se puni i iz koje će se napunjeno proliti kao izvor novog života. To je dvojnost koju je teško razumijeti, ali uz pomoć Prusiasa i Barbatosa to možeš otkriti. Neka ti oni kažu. Neka ti govore o onom što znaju, neka ti pokažu kako se što radi, a ti pamti, jer će ti zatrebati.

  Kad je vrijeme pijeva prvih pijetlova prije zore, Prusias i Barbatos će otići, ako se nisi dosjetila i na vrijeme ih otpustila nakon zahvale za sve što su učinili.
  avatar
  Frumoasa

  Broj komentara : 18
  Join date : 2017-04-13

  Re: Pakleni jarac

  Komentar by Frumoasa on Sun Jul 30, 2017 6:01 pm

  Aradia punoooo hvala za post. Imam pitanje: kako do Crvene Zmije?
  avatar
  Aradia
  Šegrt

  Broj komentara : 113
  Join date : 2015-07-04
  Mjesto : Pagania

  Re: Pakleni jarac

  Komentar by Aradia on Mon Jul 31, 2017 3:18 pm

  U topicu VJEŠTIČIJA TORBA nalazi se opis prizivanja Crvene Zmije Smile
  avatar
  Avril

  Broj komentara : 29
  Join date : 2018-01-09

  Re: Pakleni jarac

  Komentar by Avril on Wed Jan 10, 2018 8:40 am

  Imam pitanje? Da li ovaj ritual doista spada u vještičarstvo ili u crnu magiju? To pitam jer me podsjeća na sadržaje onih srednjovjekovnih grimoara a ne na praksu vještičarstva. Možda griješim ?

  Sponsored content

  Re: Pakleni jarac

  Komentar by Sponsored content


   Danas je Sat Jan 19, 2019 11:24 am