Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register

Latest topics

» Zapis za kuću
Yesterday at 4:07 am by Pagan

» Mrtvačka magija
Wed Jan 16, 2019 7:33 pm by Admin

» Duhovne vježbe
Wed Jan 16, 2019 1:32 pm by Admin

» Da se neko namrazi ili omrazi
Thu Jan 10, 2019 3:17 pm by Pixi

» Falanje u kahvu
Thu Jan 10, 2019 3:16 pm by Pixi

» Treća dimenzija MAGIC
Sat Jan 05, 2019 8:42 am by Beletron

» Bošnjačke basme i bajalice
Fri Jan 04, 2019 8:34 am by Tana

» Liječenje štucanja kod djeteta
Sat Dec 29, 2018 8:37 pm by Kladuša

» Sanovnik - tumačenje snova
Sat Dec 29, 2018 8:32 pm by Kladuša

Statistika

Ukupan broj komentara naših članova je 3308 in 644 subjects

Registrovani članovi 133

Najnoviji član foruma rudikv


  Bosanska numerologija

  Share
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:32 pm

  Brojevi od 1-9 se dijele na četiri elementa i finalni peti, koji je univerzalan jer ujedinjuje sve ostale, i povezuje ih u petokraku zvijezdu koja predstavlja ljudsko tijelo sa pet isturenih udova - glava, ruke i noge.

  Zrak: 1, 2
  Vatra: 3, 4
  Voda: 5, 6
  Zemlja: 7, 8
  Zvijezda: 9

  Element zrak: osobe sa zračnim brojevima često imaju visoko mišljenje o sebi, tašti su, znaju se brzo uvrijediti, svojeglavi što ih sve zajedno čini izuzetno negativnim i ranjivim. Uglavnom su emotivni, ali i tvrdoglavi pa znaju ići sami protiv sebe i na svoju štetu. Promjenivog su raspoloženja, skloni da mjenjaju svoje odluke. Oni teško odustaju od nečega i teško se mire sa prekidima ili nepravdom.

  Element vatra: iako je ovo simbol strasti i energičnosti često je i znak površnosti, te stoga osobe rođene u brojevima 3 i 4 imaju veliki problem kod doživljavanja pravih emocija i osjećaja, za kojima jako pate. Skloni su dokazivanju pred drugima, imaju tu natjecateljsku narav, provokativni su, nesvjesno se dokazuju kroz seks, skloni su naglim ispadima bijesa i dominaciji.

  Element voda: osobe rođene u brojevima vode imaju izuzetno neprocjenjiv dar - doživljavanje dubokih emocija i osjećaja, što za njih često može značiti pravo proklestvo i nesreću ukoliko nemaju harmonizirane brojeve u numerološkoj karti. Zbog toga se ove osobe često znaju emotivno zablokirati. Kao i njihov element, osoba sa brojevima vode cio život traži svoje mjesto pod nebom gdje će biti sigurna i stabilna. Negativan strana elementa vode jeste strah i nesigurnost.

  Element zemlja: osobe sa brojevima 7 i 8 teže stabilnosti, da budu čvrsto nogama na zemlji. Racionalni su, praktični i objektivni. Negativna strana njihovog elementa jeste da postoji mogućnost da budu odvojene od realnosti, ili da nemaju pravu sliku ni o sebi ni drugima, isto tako, prisutna je tvrdoglavost koja vodi ka autodestruktivnosti, baš kao u slučaju zemljotresa. Zemlja daje plodove pa tako se i oni vole brinuti za druge, biti kreativni i stvaraoci.

  Element zvijezda: broj devet odnosno zvijezda je simbol duše, dok četiri elementa čine dijelove ljudskog tijela. Preko zvijezde na sredini čela, prema ilirsko-bosanskom vjerovanju, čovjek je povezan sa svojom zvijezdom na nebu (svemiru). Upravo zbog navedenog osobe rođene u ovom broju imaju potrebu za snažnim povezivanjem sa drugima. To za njih predstavlja određeni hendikep pošto postaju nesigurni, ponekad teško prihvataju sami sebe, trude se biti pohvaljeni, ispunjavati tuđa očekivanja. Krasi ih naivnost, devetka je poput 8 "pokretan" broj odnosno može postati 6 dok osmica i kada se okrene naopako ostaje ista, bar na prvi pogled.

  Slaganje brojeva

  Iako postoji opsežna analiza brojeva, postoji prilično jednostavna tabela slaganja i neslaganja između brojeva. Prema njoj brojevi 1, ,4, 7 slažu se sa brojevima 2, 3, 5, 6, 8, 9. Nema harmonije između brojeva 1 -7, 2 - 5, 3 - 8, 6 - 9. Najpoželjniji partner je osoba rođena u znaku broja 5. Te osobe krasi jedna bitna osobina - prilagodljivi su.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:33 pm

  NUMEROLOŠKA KARTA

  Da bi se izradila numerološka karta neke osobe, prema bosanskoj numerologiji, potrebno je znati sljedeće podatke: datum rođenja, ime i prezime klijenta, te imena oca i majke. Uzmimo ovaj primjer: Admir Okanović, rođen 12.3.1987, majka Sibila, otac Arman.
  DATUM ROĐENJA: 1+2+3+1+9+8+7=31/4
  ADMIR OKANOVIĆ - 14499 62156493 = broj imena je 27/9, broj prezimena je 36/9
  SIBILA - 1+9+2+9+3+1= 25/7. Računa se broj 7 + 9 (prezime) = 16/7
  7 9 7
  ARMAN - 1+9+4+1+5 =2=/2. Računa se broj 2 + 9 (prezime) = 11/2
  292

  Prvi red: 3 3 7
  Drugi red: 9 9 9
  Treći red: 7 9 7
  Četvrti red: 2 9 2
  Peti red: 4 9 9 (prvi red je 4, drugi red je 9 = 13/4. Zatim treći red je 23/5 a četvrti red je 13/4 = 9.

  337
  999
  797
  292
  499

  Brojevi koji nedostaju: 1, 5, 6, 8.
  Naglašeni brojevi: 9, 7, 3, 2


  BROJEVI KOJI NEDOSTAJU

  Oni brojevi kojih nema odnosno koji nedostaju u pet redova numerološke karte nazivaju se "nestali brojevi" i ukazuju na nedostatak nekih osobina ili pak nedostataka u karakteru te osobe. Otkrivanjem tih bitnih pojedinosti sugerira se šta je potrebno da se ta osoba što bolje harmonizira . Isto tako, nestali brojevi upozoravaju na važne lekcije koje ta osoba mora naučiti kako bi prošla određena iskustva, ili koje bi navike trebala kod sebe razviti. Sve to ima za cilj kompletiranje ličnosti, aktiviranje onih segmenata ličnosti koji nedostaju na putu samopoznaje i postizanja kvalitetnog života.

  NAGLAŠENI BROJEVI

  U pet numeričkih redova često se pojavljuje po nekoliko puta isti broj ili više njih. To su naglašeni brojevi koji destabiliziraju nečiji karakter i odvode ga u krajnost. Sve to, svakako, nije nimalo produktivno i obično predstavlja problem za osobu pošto naglašeni brojevi dominiraju njenim karakterom. Uvidom u numeričku kartu detektiraju se problematični brojevi te traži način da se njihov uticaj marginalizira kako bi i drugi brojevi / karakteristike došle do izražaja i tako obogatile život tog pojedinca.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:33 pm

  Tabela za konvertiranje slova u brojeve  U izradi numerološke karte koristi se, osim datuma rođenja klijenta, i imena njegovih roditelja kako bi se što preciznije mogli odrediti sudbinski brojevi.
  Slova Ž, Š, Ć, Č u ovoj tabeli zamjenjuju slova Z, S, C a slova poput LJ ili NJ zamjenjuju slova L J i N J.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:34 pm

  Broj 1


  Osoba čiji je finalni broj 1 ima vrlo dobre izglede za uspjeh u životu, naročito ako uzmemo u obzir da je ovo prvi od devet jednocifrenih brojeva i samim time ima primat u odnosu na druge. Privlače sreću i ukoliko su dovoljno mudri i odmjereni mogu postići značajnije životne uspjehe, naročito u karijeri. Puni su energije i borbeni. No, ta je energija mnogo puta sirova i čini ih tvrdoglavim, krutim, oduzima ih strpljenje i razumijevanje. Teško pristaju na kompromis. Više vole da se drugi prilagođavaju njima. Vole dominirati kako u ljubavnom tako i poslovnom odnosu. Brzo se energetski troše pa u broju 1 ima najveći broj energetskih vampira.


  Jedinica ima tu nesreću da unatoč svim svojim kvalitetnim osobinama može lako postati usamljena.


  Često su „glavom u oblacima“ sa tendencijom da si svojom impulsivnošću izazovu nepotrebne probleme.


  Ono što im čini slabiju stranu karaktera jeste sklonost bijesu, egoizmu, narcizmu ali i škrtosti. Mnogi od njih potrate dobar dio života živeći u iluziji i zabludama. Nije im ni strana potreba za samoćom, zapadanju u depresiju ili distanciranju od drugih. Jedinica vlada kičmom, nosem, penisom.


  Jedinica je prema svom obliku arapsko slovo Elif, simbolizira ga moćni mač hazreti Alija, nasljednika božijeg poslanika Muhameda, i kao takav ovaj broj predstavlja, osim liderstva i početka, nasljedstvo, nasljeđivanje u bilo kojem obliku. Broj religije tojest monoteizma.


  Jedinica je prije svega broj početka rata, sukoba, ali podstiče i stvaranje kvazi pokreta, fanatizma, terorizma, u periodu dok je naglašen uticaj 1 rađaju se revolucionarne ideje.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:35 pm

  Broj 2


  Osoba čiji je finalni broj zbrajanja datuma rođenja 2 je prije svega jednostavna, mirne naravi, nije nametljiva. Posjeduje izuzetnu mentalnu snagu. Ono što ih krasi je ponos, određena gracioznost i držanje do nekih svojih principa. Po prirodi su vjerne osobe, izuzetno im je bitna emotivna povezanost i stabilnost u vezi. Često nisu skloni velikim riječima niti nekoj komunikaciji ali vrlo su inteligentne osobe, čiji intelekt i mogućnosti, na žalost, dosta puta ostanu neiskorišteni potencijal. U životu ova je osoba često suprostavljena sama sebi, u dvojbi i sumnjama. Usljed takvog razmišljanja lako može postati hvalisavac, nepouzdan partner, sumnjičava osoba koja u svemu vidi zavjere i intrige protiv nje. Zbog toga ima sklonost ka pretjerivanju. Umije biti zajedljiva, inatljiva i tvrdoglava. Nerjetko su to osobe koje imaju problem kontakta sa stvarnošću.


  Dvojka vlada vratom, kičmom i koljenima, što su uostalom i slaba tačke ljudi rođeni u ovom broju.


  Dva je broj univerzuma, dualizma. Dva vrhunska načela sadržana u bogumilskim učenju o bogu dobra i bogu zla. Ovaj broj osim partnerstva, spajanja, povezivanja, predstavlja i državu, državne službe, posebno sud i policiju, vojsku. U svom nepovoljnom značenju 2 označava velike katastrofe, smjene režima, potrese i poplave. Označava i vladare iz sjene, skrivene moćne pojedince.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:36 pm

  Broj 3


  Osobe čiji je finalni datum rođenja 3 standardno su skloni da si kompliciraju život, dosta puta se teško realiziraju, oni bi uvijek nešto a ne znaju ni sami šta to. Nerjetko imaju potrebu ka laganju i glumi, posebno ženski pripadnici. Teže biti provokativni, zbog želje da budu primjećeni, što je odraz nedostatka samopouzdanja, samokontrole ali i znak površnosti.


  Naglašeno su emotivni, zaljubljivi, i uživaju u pažnji partnera. Osoba ovog broja sposobna je na žrtvu i da bude oslonac osobi koju voli. Međutim, egoizam im nije stran jer si dopuštaju u vezi ili braku određenu slobodu, koju ne odobravaju partneru. Imaju strah od samoće. Plodni su.


  Trojke su uglavnom uspješne u poslu, karijera im je vrlo bitna. Zapravo, novac im daje osjećaj sigurnosti, čemu oni stalno teže. Vole biti neovisni, naročito poslovno. Njihove negativne karakteristike su nedostatak razumijevanja, empatije, nevjera, povodljivost. Niži tip osobe u broju 3 je sklon laganju, pretvaranju, dominaciji.


  Trojka je broj čovjeka – on posjeduje duh, dušu i tijelo. Ovaj broj predstavlja javne ustanove, političke stranke, najavljuje velike mitinge ili proteste, naročito ako se nađe u blizini nekog negativnog broja.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:36 pm

  Broj 4


  Osobe čiji je 4 finalni zbroj datuma rođenja su u stalnoj tihoj borbi sa željom za slobodom i promjenama te tradicionalnim životom. To ih čini frustriranim i izaziva kod njih nagle promjene raspoloženja. Kroz život često nailaze na ograničavanja koja si sama nesvjesno nameću. Njihove ljubavne veze se završavaju naglo i bolno. Bez previše razmišljanja ulaze u veze, skloni su samozavaranju, što obično rezultira razočaranjem u partnera. Jako su osjetljivi na kritike i doživljavaju ih emotivno. Ipak, u ovom broju naglašena je mudrost koja dolazi sa iskustvom i vremenom. Iz tog razloga postaju drugima oslonac i podrška.


  Četvorka je broj energije, vitalnosti i našeg libida. Označava ljudsku svijest. Simbolizira kuću, familiju, svaki oblik prostora, materijalno posjedovanje. To je broj prirode ali i Velike Majke.
  U negativnom značenju ovaj broj ograničava, pa predstavlja zatvor, tamnicu, logor, bolnicu, gubitak slobode, prava na izbor, znak je traume, dominacije itd. Periodi u kojima je ovaj broj izuzetno jak uzrokuje pojačan broj ubistava, samoubistava i raznih ekscesa.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:36 pm

  Broj 5


  Petica je broj koji je grafički prikazan „u pokretu“ što nam odmah sugerira kako su one osobe čiji je finalni zbroj datuma rođenja 5 sklone kretanju i putovanju. Ovo je broj koji je predstavljen tvrdom pravilnom linijom, u gornjem dijelu, i mehkim, savitljivim polukrugom u donjem dijelu, pa upravo iz tog razloga osobe ovog broja na druge djeluju drugačije nego što one to u biti jesu. Većina njih na prvi pogled djeluje ozbiljno, distancirano ili autoritativno no kada se bolje upoznaju lahko se da uočiti da su to uglavnom pristupačne i dobronamjerne osobe. Isto tako, osoba čiji je finalni broj 5 je snalažljiva, fleksibilna, često elokventna. Voli da uči i stiče nova znanja. Emotivni su i skloni da se žrtvuju za partnera i obitelj.


  Petica je broj unutrašnjosti, svega onoga što je u sredini, predstavlja utrobu, unutarnje organe, narod neke zemlje. Označava i naše predake, gene. U negativnom obliku petica uzrokuje bolest, povrede, emotivne krize. U negativnom značenju petica stvara pritisak, stres, forsira. Ovaj broj je simbol upozorenja - pojavljuje se pred velike događaje i katastrofe. Zato se i naziva "broj sudbine". Simbolizira periode nestašice i gladi a samim time i ekonomske krize.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:37 pm

  Broj 6


  Šestica je broj predstavljen „u padu“ što signalizira kako osobe čiji je ona finalni zbroj datuma rođenja troše previše energije ili vremena na pojedinosti ili osobe koje to ne zaslužuju. Njihova putanja je jasna i direktna i otkriva koliko su tvrdoglavi te da im kronično nedostaje želje za generalnim promjenama. Ne posvećuju se svemu bitnom u njihovom životu sa istim elenom i često znaju biti nemarni. Zbog toga nemaju puno interesa u životu. Izbirljivi su i sitničavi. Nesigurni su u sebe ali to na sve moguće načine žele prikriti od drugih. Strah je njihovo glavni problem, nerjetko im komplikuje cio život, i stalno ih odvlači od konkretnih promjena. Zbog toga su uglavnom nesretni ili nezadovoljni. Emotivni su. Vrlo često im je emotivna potreba naglašenija od seksualne.


  Šestica je grafički obrnuta devetka i zbog toga u bosanskoj numerologiji predstavlja prevrate, izdaje, iznenadne promjene, periode neizvjesnosti, a u svom negativnom simbolizmu ona predstavlja povezanost sa donjim svijetom, smrt, pobačaj, izlazak na površinu svega negativnog i lošeg, ogovaranje. Dio odluka koje se donesu u ovom periodu pokažu se izrazito lošim. To je broj agresije koji kada se sabere sa 5 (6+5 odnosno agresija plus narod) postaje broj 11 - osvjedočeni pokretač katastrofi koje sigurno mjenjaju sliku svijeta ali i društva u cjelini.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:37 pm

  Broj 7

  U bosanskoj numerologiji simbol broja 7 je kosa za košnju trave, zbog čega je to broj napredovanja, uklanjanja zapreka ali i teškog rada. Upravo je to poruka ovog broja – svaki uspjeh dolazi nakon uloženom napora. Osobe čiji je ovo finalni broj morat će se kroz život suočiti sa bolnim događajima, gubicima i razočarenjima no sve to neće biti uzaludno i donijet će im zasluženu sreću i mir.


  Ljudima rođenim u broju 7 nije problem lagati, oni to često rade onda kada misle da je to potrebno, bilo da je riječ o poslovnom ili privatnom životu. No, rjetko to čine iz negativne namjere već uvijek da sebi olakšaju. Njihova najveća slaba tačka je – nesigurnost, uvijek misle da nisu dovoljno dobri ili da nisu nešto uradili koliko su mogli. Sumnjičavi su i ljubomorni ali unatoč tome, plemeniti i šarmantni. Privlače ljude. Emotivni su, skloni dubokim emocijama. I kroz ljubav ih prati borba, bilo da je riječ o bolnim raskidima ili nekompatibilnim partnerima. Izrazito su požrtvovani prema partneru i obitelji. Sentimentalni su. Specifičnost 7 jeste da ona uvijek predstavlja prošlost ili budućnost ali nikada sadašnjost. Zbog toga su ljudi sa ovim brojem najmanje zainteresirani za svoju sadašnjost, uglavnom ili žive u prošlosti ili su isključivo orijentirani ka budućnosti.


  Isto tako ovo je broj promjene, predstavlja inozemstvo, strance, osobu koja je rođena u inozemstvu, ali i nove ideje, različitost. Sedmica je i broj intuicije. Predstavlja vrijeme, koje sa sobom nosi iskustvo i mudrost. Samim time 7 je broj života, ljudske sudbine.


  Negativno značenje sedmice je osveta, velike afere, manipulacija, prekrajanje povijesti, pojava loših političara i lidera. Predstavlja planine, nebodere, nebo, drveće, ptice, rakete, avione.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:38 pm

  Broj 8


  Osmica je znak podsvjesti, naših strahova, kompleksa, frustracija te se smatra destruktivnim brojem. Osobe čiji je ovo finalni broj imaju lošu naviku da sve negativno potiskuju u sebi odnosno teško se emotivno otvaraju. Zbog toga imaju promjenjivo raspoloženje. No, isto tako, 8 je i simbol seksa, životne energije i libida. Osoba čiji je ovo finalni broj voli zavoditi ali i biti zavedena. Posesivni su. Avanturisti. Teško se nose sa kritikom, ali imaju neshvatljivu potrebu da kritikuju druge.


  Kako je grafički prikaz broja dvije spojene nule sa ovim osobama nikad ne znate na čemu ste. Posjeduju dva lica i promjenjivo ponašanje, koje zna biti prilično nezrelo, jer uvijek druge krive za svoje greške.


  No, ako osoba ovog broja uspije postići harmoniju u sebi, i odraste u stabilnoj familiji, tada ima sve potrebne preduvjete da postigne veliki uspjeh u životu i karijeri.


  Sve ono što čovjek u svom životu gradi i postiže predstavlja broj 8. Označava čovjekovo porijeklo, otkud dolazi i iz kakve familije. Isto tako ovo je broj podsvjesti - naših strahova, kompleksa, frustracija.


  Kada se analizira numerološka karta onda se posebno gleda pozicija 8 pošto se tu, oko nje i kroz nju, kriju i najveći „krivci“ za trenutno stanje pojedinca, njegovo nezadovoljstvo ili razlozi neuspjeha. Veliki broj posesivnih osoba ili onih nesretnih u ljubavi ima naglašenu 8. Također osobe sa ovim brojem često imaju više brakova. Osmica je broj sela, malog mjesta, autoputeva, vodenih tokova, otoka. Negativno značenje broja ogleda se u atentatima, političkim namještaljkama, trovanju, tajna društva, zavjere, zavaravanje javnosti, mediji.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:38 pm

  Broj 9


  Osobe rođene u ovom broju sposobne su i energične. Većina ih je odgovorna, ali i pronicljiva. Ekonomični su i znaju sa novcem. Devetka je broj poliglota, ljudi koji imaju sklonost ka jezicima ili općenito komunikaciji sa drugima. Zbog toga 9 predstavlja diplomaciju, dogovore, ugovore. Društvene su. Vole biti zapažene u društvu i uvijek teže ka sticanju nekog statusa. Strastveni su, dinamični, vole biti u pokretu. No, ni oni nisu pošteđenih nekih karakteristika koje dovode do gubitka energije i slabe mentalnu snagu, poput tvrdoglavosti ali i naivnosti.


  Devetka svojim izgledom podsjeća na fetus pa je stoga simbol djeteta, rođenja i novog život. Označava cikluse, uči nas strpljenju i disciplini. Zbog toga broj devet nosi u sebi veliku energiju. U periodu kada dominira idealno je vrijeme za početak novih poslova. Označava stariju populaciju. Vlada poljoprivredom i svime onim što donosi hranu. Kada je u pozitivnom ozračju drugih brojeva 9 nekoj zemlji donosi prosperitet, nove investicije, ulaganje u obnovljive izvore energije.
  Loše karakteristike ovog broja su odavanje porocima, kriminal, ratno profiterstvo, prostitucija, narkotici. U devetci lahko dolazi do kraha nekog sistema, firme ili koncepta življenja.
  avatar
  Tana
  Šegrt

  Broj komentara : 200
  Join date : 2015-06-30
  Mjesto : Ilirikum

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Tana on Thu Feb 16, 2017 4:40 pm

  Zanimljivosti o numerologiji

  U numerologiji najbolja je arapski alfabet koji se naziva i lunarna abeceda jer sadrži tačno 28 slova, koji predstavljaju 28 lunarnih dana. Uostalom, i sama numerologija potječe od Arapa a usavršili su je Perzijanci i Indijci.
  avatar
  Vrajitorea

  Broj komentara : 17
  Join date : 2016-09-13

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Vrajitorea on Sat Feb 18, 2017 7:14 am

  Sviđa mi se ovaj numerološki pregled Smile ako ima još šta o tome molim te postiraj Smile

  Sponsored content

  Re: Bosanska numerologija

  Komentar by Sponsored content


   Danas je Sat Jan 19, 2019 11:39 am