Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register

Latest topics

» Pogubna moć urokljivih očiju
Mon Dec 10, 2018 10:37 am by Tana

» Magijom protiv neprijatelja
Fri Dec 07, 2018 7:58 pm by Anzotika

» Kako se osloboditi nečije kletve ili proklestva
Wed Dec 05, 2018 9:54 pm by Feodora

» Tamo gdje su igrali kolo vile i vilenjaci
Mon Dec 03, 2018 11:04 am by Admin

» Indijanski šamanizam
Sun Dec 02, 2018 4:20 pm by Aradia

» Kako kađenjem eliminisati zlo
Fri Nov 30, 2018 3:10 pm by Witch

» Balkanska tradicija bajanja
Thu Nov 29, 2018 3:17 pm by Admin

» Wiccan Spell a Night: Wolf Moon
Tue Nov 20, 2018 2:17 pm by Admin

» Wiccan Spell a Night
Tue Nov 20, 2018 2:14 pm by Admin

Statistika

Ukupan broj komentara naših članova je 3268 in 628 subjects

Registrovani članovi 127

Najnoviji član foruma Evaa


  Kad je bog Mitra postao Isus

  Share
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Kad je bog Mitra postao Isus

  Komentar by Satanijel on Wed Feb 01, 2017 2:47 pm

  Perzijskog boga Mitru rodila je boginja-djevica 25.decembra kao sveto dijete i stavila ga u jasle. On je bio putujući učitelj koji je činio čuda. " Jahao je na čelu trijumfalne povorke na magarcu". Bio je sveti kralj koji je ubijen i "pojeden" u evharijstijskom ritualu plodnosti i pročišćenja. Uskrnuo je 25.marta. Bio je bog vina i pretvarao je vodu u vino. Zvali su ga " Kraljem svih kraljeva" i "Bogom svih bogova". Smatran je "jedinim sinom", "spasiocem", "nosiocem grijeha", "pomazanikom" i "alfa i omegom". Poistovjećivan je sa ovnom ili jagnjetom. Njegovo žrtveno ime "Dendrit" ili "Mladić sa drveta" nagovještava da je bio obješen ili razapet na križ.

  Dionis, grčki "Isus" i pandan Bahusu, rimskom Isusu, mnogo prije nego što je Isusova verzija iste priče bila napisana ili plagirana. Ono što je kasnije postalo 25.decembar bio je rođendan ovi pre-Isusovih božanstava - Spasitelja, jer on odgovara periodu paganskog festivala obilježavanja kratkodnevnice čiji je "kršćanski" Božić samo logičan nastavak. Okićena jelka, razmjena poklona, sveti i ostali simboli "kršćanskog" Božića potiču daleko prije nego li je nastalo kršćanstvo. Božić je samo moderna verzija Saturnalije, rimskog festivala obilježavanja kratkodnevnice, posvećenog vrhovnom bogu Rima - Saturnu.

  Rim je nazivan "Grad Saturna" i praktično sve religije obožavaju Saturn pod bezbroj drugačijih imena i kodova za gnostičkog Tvorca. Suštinski, većina je utemeljena na Saturnizmu (satanizmu), posebno veće od njih.

  Mitra ili Mitras bio je perzijski i rimski pra-Isus koji je rekao da je rođen našeg 25.decembra i bio je poznat kao "Loza", "Dobri pastir", "Iskupitelj", "Spasitelj", i "Mesija". Činio je čuda i imao 12 učenika ili sljedbenika. Bio je lav, janje, "put, istina i svjetlost" i bio je obožavan tokom proljetnje ravnodnevnice (kršćanski Uskrs) kada je Mitra, po predanju, uskrsnuo nakon što je tri dana ležao mrtav. Dan Mitre ili Božiji dan bila je nedjelja, a Mitrini rituali uključivali su krštenje, pričest i tajni obrok uključujući kruh, vodu i vino. Slika Mitre u rimskim katakombama prikazuje ga kao dijete koje sjedi u majčinom krilu dok mu perzijski svećenici Magi prinose darove.

  Lik majke Marije, kao i priča o djevici i rođenju su tipični za božanstva koja su umirala i uskrsavala davno prije nego se pojavio Isus. Figurine reptilske majke sa djetetom pronađene su u grobovima ubaidske kulture (6500 do 3800 p.n.e.) u onome što će kasnije postati Sumer i Babilon, današnji Irak, a čitav niz "majki Marija" pojavio se u mnogim kulturama. Kršćanska majka Marija je samo još jedna verzija priče koja se stalno ponavlja. Majke djevice uključuju i egipatsku Izidu i babilonsku Semiramis ili Ištar. Semiramis je boginja za koju se tvrdi da je došla sa Mjeseca i sletjela u rijeku Eufrat u svom "mjesečevom jajetu".

  Mnogobrojna božanstva slična Isusu prije Isusa i mnoge djevice-majke prije Marije mogu se objasniti putovanjima loza Arhonta i naroda kojima su vladali posebno na Bliskom istoku i području Azije. Religija je na mnogo načina ona krajnja prevara koja zakiva vrata uma za Neograničenu svijest dok istovremeno manipuliše sljedbenicima da obožavaju "Boga" koji je ona snaga koja ih porobljava. Religija je arhtonski plan sa mnogo lica, aspekata i pojavnih oblika, ali je jedinstven program koji koristi različita imena i pravila i pomalo različita uvjerenja, pravila i kanone kako se religijski virus širi po cijelom svijetu. Religijsko fantomsko "Ja" je među onim koji su najviše isprogramirani.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Kad je bog Mitra postao Isus

  Komentar by Satanijel on Wed Feb 01, 2017 3:28 pm

  Iako korijeni religije datiraju mnogo prije perioda od kojeg mi računamo vrijeme treba istaknuti kako su Babilonci obožavali trojstvo božanstava: Nimruda - boga Oca, kraljicu Semiramis ili Ištar -djevicu majku i Tamuza, ili Ninisa, sina.

  Mitovi kažu da je Nimrod nakon smrti postao bog Sunca Baal sa kojim je zatrudnila Ištar pomoću zraka Sunca. Iz ovog sjedinjavanja nastao je Tamuz koga je rodila djevica. Vjerovalo se da je Tamuz reinkarnacija Nimroda tako da su "Otac i Sin bili jedno". Babilonska vjerovanja prenešena su na kraju sve do Rima zahvaljujući vladarskim lozama i njihovim narodima, a babilonsko Trojstvo je postalo kršćansko Trojstvo boga Oca (Nimroda), Isusa (Tamuza) i Svetog duha, kojeg simboliše golubica.

  To je slučajno i simbol Babilona za boginju Semaramis/Ištar a babilonski atributi i imena za ovu božicu pripisani su tokom novonastalog kršćanstva majci Mariji - djevici Mariji, Nebeskoj kraljici, itd. Uskrs potječe iz Babilona zajedno sa uskršnjim jajetom ("mjesečevim jajetom" boginje Ištar), uskršnjim zecom (koji se dovodi u vezu sa Tamuzom) i vrućim lepinjicama sa križem koje se peku za Veliki petak. Uskrs i Božić pripadaju recikliranom paganizmu, kao i praktično svi religijski festivali i simboli, uključujući križ. Babilonci nisu stavljali križeve na svoje lepinjice bez razloga. "Kršćanska"mitra potiče od kape koju su nosili babilonski svećenici koji su obožavali "riblje bogove" pod nazivima kao što su Adapa, Dagon ili Ea. Sjetite se da je ona o braći Anunaki, Enki ili Ea, bila povezana sa vodom i Zulu imenom za braću Vovane i Mpanku - "vodena braća" Čitaurija za koje se smatralo da su donijela Mjesec. A kako kršćani sa svojim svećenicima simbolišu Isusa? Kao ribu.
  avatar
  Satanijel

  Broj komentara : 80
  Join date : 2015-07-09

  Re: Kad je bog Mitra postao Isus

  Komentar by Satanijel on Wed Feb 01, 2017 3:28 pm

  Rimski car Konstantin (272-337.n.e) zvanično je osnovao današnje kršćanstvo na crkvenom saboru u Nikeji 325.godine nove ere. Konstantin nije imao problema sa promjenom vjere, s obzirom da nije ništa morao da promjeni osim njenog naziva. On je obožavao Sol Invictus, "Nepokoreno Sunce", baš kao što su Babilonci obožavali boga Sunca Nimruda/Tamuza od kojeg je nastao Bog Otac/Isus.

  A evo ključnog pitanja koje objašnjava puno toga: Oni su bili bogovi Sunca, ali kog Sunca? Rimsko vrhovno božanstvo nije bilo Sunce kakvo danas poznajemo, već Crno Sunce/Tamno Sunce -Saturn.
  Kako je sve jasnije kada shvatimo da drevni bogovi Sunca nisu ništa drugo do bogovi Sunca Saturna.

  Među njima su Atum/Ra (Egipat), Utu (Sumer) i Šamaš/Ninib (Babilon). Vikinška mitologija ima isto značenje. Stari Grci su Saturn nazivali "Helios", a Rimljani su ga zvali Sol Invictus - otud Sol Invictus cara Konstantina. Helios se prevodi kao Sunce u smislu onog koje nam danas sija, ali to nije to Sunce. Helios je Saturn, a mi imamo Mitru, mit o Isusu, koji se dovodi u vezu sa Heliosom i naziva se Sol Invictus ili Nepokoreno Sunce.

  Nekada su postojala dva Sunca s tim što je Saturn bio dominantniji na nebu koje se vidjelo sa Zemlje i kao takav je bio predmet obožavanja. Heliopolis ili "Grad Sunca" u Egiptu je posvećen Saturnu i originalni obelisk napravljen za Heliopolis do danas stoji u Vatikanu, na centru Trga svetog Petra u Rimu. Zašto? Rimokatolička crkva (i svi oblici kršćanstva proistekli iz ove crkve) predstavljaju nastavak babilonske i rimske religije - obožavanja Saturna. Car Gaj Kaligula naredio je da se obelisk iz Heliopolisa preseli u Rim 37.godine nove ere pošto su Rimljani otvoreno obožavali Saturn tokom "božićnog" festivala Saturnalija. Rim je još uvijek "Grad Saturna" (Grad Sunca) koji ima više obeliska od Egipta, a nekoliko njih potječe iz Heliopolisa.

  Originalni egipatski obelisci se nalaze i u Londonu, Parizu i New Yorku, a washingtonski spomenik ima istu simboliku. Obelisci dijelom simbolizuju penis (familijarne loze), a prijevod uključuje "Baalovo koplje" ili "Baalov reproduktivni organ". Baal je drugo ime za Nimruda (Saturn/Bog Otac). Obeliske obilato koriste tajna drustva, poput Masona, iako većina njihovih članova zna o čemu se radi.

  Sponsored content

  Re: Kad je bog Mitra postao Isus

  Komentar by Sponsored content


   Danas je Thu Dec 13, 2018 4:35 am