Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register


  Prizivanje duha mrtvog pomoću ključa

  Share

  Binnd

  Broj komentara : 66
  Join date : 2015-07-06
  Mjesto : Karlovac

  Prizivanje duha mrtvog pomoću ključa

  Komentar by Binnd on Mon Jun 06, 2016 6:46 am

  Za pozivanje duha može se koristiti dnevna soba u stanu u kojem živite. Sa zida treba ukloniti slike koje bi vrijeđale duha. Na sredini sobe se postave dva stolca, jedan nasuprot drugom. Tu će sjediti voditelj seanse i njegov pomoćnik. Naokolo u krug, postave se stolice za svakog sudionika. Prozori se prekriju zastorom, da u sobu ne prodire dnevna svjetlost. Svjetiljka, koja će jedina u sobi osvjetljavati, prekrije se crvenom svilenom maramom.
  Prije početka seanse voditelj se obradi prisutnima s molbom da osobe, koje ne vjeruju u Boga, napuste skup.
  Nakon toga voditelj ih upozna sa pravilima ponašanja i posljedicama ako se ona prekrše. Na kraju zamoli da mu jedna osoba dragovoljno bude pomoćnik. Zatim uzme ključ sa ulaznih vrata kuće ili stana u kojoj se nalaze, molitvenik, blagoslovljen u crkvi, i jednu dužu crnu traku, kojom će povezati molitvenik. Otvori molitvenik na stranici na kojoj je molitva za sve pokojne i tamo položi ključ, ali tako da gornja trećina ključa viri iznad molitvenika. Sklopi molitvenik i crnom trakom ga čvrsto poveže unakrsno, da se ključ ne može izvlačiti iz molitvenika.
  Sada on i njegov pomoćnik sjednu na svoje stolice, jedan nasuprot drugoga, a koljena prekriju stolnjakom. Na njega polože molitvenik s ključem. Svi prisutni sjede u krug, okrenuti licem prema sredini kruga i drže se za ruke. Pomoćnik drži sklopljene ruke, a voditelj započinje s molitvom. Svi mole na glas: u ime oca i sina i svetog duha, oče naš, zdravo Marijo, slava ocu po tri puta.
  Po završetku molitvi voditelj zaklinje duha: u ime gospodina našeg Isusa Krista, njegove majke, presvete blažene djevice Marije, sveta tri kralja, Gašpara, Melhiora i Baltazara i svih svetih, zaklinjem duha pokojnoga (navede ime i prezime) i pozivam ga da nam dođe".  Po završetku zaklinjanja duha, svi se glasno prekriže: "u ime oca i sina i svetoga duha, amin".
  Sada voditelj i pomoćnik ispruže (ispred sebe) desnu ruku sa stisnutom šakom na kojoj je isturen kažiprst. Približe šake, a ključ postave između svoja dva skvrčena kažiprsta, u položaju da ključ s molitvenikom visi na prstima, tako da se može na prstima okretati. Nakon toga se voditelj obraća duhu: " pozivam duha pokojnog (ime i prezime) i molim da okretanjem ključa potvrdi svoju prisutnost". Ako se, nakon te molbe, ključ okrene, može im pasti s prstiju zajedno sa molitvenikom, na koljena prekrivena stolnjakom ili se ključ i molitvenik zadrže na prstima.

  Odmah iza potvrde primljene od duha o njegovoj prisutnosti, voditelj se duhu zahvali na dolasku, a tada ga upita smiju li svi prisutni ostati na razgovoru s duhom ili ne. Ako je odgovor pozitivan, moli da se ključ okrene jedanput, a ako je negativan, da se okrene dva puta. Poslije toga, ako se ključ okrenuo jedanput, seansa se nastavlja postavljanjem pitanja duhu. Ako se okrenuo dva puta, onda se pita duha o prisutnima, za svakog pojedinačno, smije li ostati ili mora napustiti seansu. Nepoželjni moraju otići i tek tada se nastavlja razgovor s duhom. Sva pitanja se moraju postavljati u obliku molbe - "Molim duha pokojnog NN da nam odgovori na pitanje...?"
  Pitanja mogu postavljati svi učesnici seanse. Nejasno postavljeno pitanje voditelj je dužan pojasniti i prilagoditi mogućnostima primanja odgovora. Ako se ključ nakon postavljenog pitanja ne pokrene, znak je da duh ne želi dati odgovor i to treba poštovati. Ako se postavi pitanje koje traži brojčani odgovor, onda se moli duha da jedan okret ključa značu jedinicu mjere, što može biti godina, mjesec ili dan, ovisno o pitanju.
  Nakon svakog odgovora, voditelj se duhu zahvali na odgovoru. Zahvaljuje se i onda kada nema odgovora. Seansa ne treba trajati predugo. Poslije odgovora na zadnje pitanje i voditeljeve zahvale, pristupi se molitvi za otpuštanje duha. Svi mole na glas: U ime oca i sina i svetoga duha. Oče naš. Zdravo Marija. Slava ocu. Sve navedeno po tri puta. Po završetku zajedničke molitve, voditelj sam nastavi: " U ime gospodina našega Isusa Krista, njegove majke, presvete blažene djevice Marije, sveta tri kralja, Gašpara, Melhiora i Baltazara, i svih svetih, zaklinjem duha pokojnog NN i tražim da se vrati odakle je došao". Poslije zaklinjanja duha voditelj izmoli molitvu za sve mrtve. Iza molitve izgovori:" Spokoj vječni daruj mu Bože i svjetlost vječna svjetlila mu". Na kraju se svi glasno prekriže: u ime oca i sina i svetoga duha, amin!
  Time je seansa prizivanja duha završena.
  avatar
  Aradia
  Šegrt

  Broj komentara : 104
  Join date : 2015-07-04
  Mjesto : Pagania

  Re: Prizivanje duha mrtvog pomoću ključa

  Komentar by Aradia on Sat Jun 11, 2016 8:29 am

  Davno kao klinka sa prijateljicama sam dozivala duhove s koncem i iglom ali mislim da nam nije bilo uspješno.
  Sjećam se neke priče o jednoj komšinici koja je prizivala mrtve sa čašom pa je odjednom ona poletjela u zrak a po kući nastala cika i vika, da nije bilo pribrane svekrve koja je učeći neke kuranske molitve i vičući Mir! Smirite se! to ne bi prestalo.
  avatar
  Siana

  Broj komentara : 24
  Join date : 2015-07-13

  Re: Prizivanje duha mrtvog pomoću ključa

  Komentar by Siana on Sat Jun 11, 2016 7:57 pm

  U stara vremena ljudi su, kada bi htjeli iznajmiti ili kupiti neku kuću, izvodili ovaj jednostavni ritual kako bi saznali da je je prostor siguran za boravak tojest da u njemu nema duhova. Uz pomoć šivaće igle otkrivali su prisutnost nadnaravnih stanara. Iglu za šivenje, koja je već korištena za prošivanje odjeće, izlagali bi tri uzastopna dana sunčevoj svjetlosti u vremenu od 11.00-13.00 sati. Četvrti dan bi u novu i nekorištenu porculansku posudu nasuli vode i na njenu površinu stavili iglu te posmatrali šta će se desiti:

  ako igla potone to znači da je kuća bezbjedna za stanovanje,
  ako igla plovi to je znak prisutnosti duhova u kući.

  Sponsored content

  Re: Prizivanje duha mrtvog pomoću ključa

  Komentar by Sponsored content


   Danas je Tue Sep 25, 2018 8:50 am