Da biste vidjeli cio sadržaj foruma postanite član - registrujte se! If you would like to view all contents in forum - click to Register

Latest topics

» Zapis za kuću
Yesterday at 4:07 am by Pagan

» Mrtvačka magija
Wed Jan 16, 2019 7:33 pm by Admin

» Duhovne vježbe
Wed Jan 16, 2019 1:32 pm by Admin

» Da se neko namrazi ili omrazi
Thu Jan 10, 2019 3:17 pm by Pixi

» Falanje u kahvu
Thu Jan 10, 2019 3:16 pm by Pixi

» Treća dimenzija MAGIC
Sat Jan 05, 2019 8:42 am by Beletron

» Bošnjačke basme i bajalice
Fri Jan 04, 2019 8:34 am by Tana

» Liječenje štucanja kod djeteta
Sat Dec 29, 2018 8:37 pm by Kladuša

» Sanovnik - tumačenje snova
Sat Dec 29, 2018 8:32 pm by Kladuša

Statistika

Ukupan broj komentara naših članova je 3308 in 644 subjects

Registrovani članovi 133

Najnoviji član foruma rudikv


  2016 - godina mjesečeve boginje

  Share
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  2016 - godina mjesečeve boginje

  Komentar by Admin on Mon Sep 21, 2015 9:53 am


  Kada se globalno želi predvidjeti budućnost u nekoj godini, onda prije svega potrebno je saznati u kojem je broju ta godina predstavljena po numerologiji. Na taj način dolazi se do jako važne informacije na temelju koje možemo proniknuti u daljnji raspored svih onih uticaja koji je označavaju. Ono što je zanimljivo na samom startu analiziranja jeste da je 2016. u znaku mjesečeve boginje, naime, godina započinje u petak (01.01), koji se smatra danom Venere (djevojka), broj godine je 9 - simbol Velike Majke (žena) a prema redosljedu smjene znakova ovom godinom vlada Baba (starica), čime smo dobili sva tri obličja mjesečeve boginje.

  Kako je 2016 u znaku broja 9 moglo bi se pretpostaviti da je ona u broju sa kojim završava jedna dekada i počinje nova. No, situacija ipak nije tako jednostavna, a posebno ne tako ukalupljena, jer poznato je da se uticaji međusobno prepliću i zbog toga često ne ide onim putem kakvim bi mi željeli. Iz tog razloga često uticaj jednog perioda ima relativno dugotrajno djelovanje i tokom narednog te ne treba žuriti u novim prognozama. No, kako bilo, broj 9 je oličenje Velike Majke koja ima specifičnost da sve događaje i energije koji su joj prethodili akumulira u sebe i na osnovu njih "izrodi" novi period. Jednostavnije rečeno, od našeg djelovanja ovisi i zajednička budućnost. Krug sudbine je vječan, on se nikad ne prekida, već neprestano prolazi kroz svoj svjetli i tamni dio, kako bi na taj način regenerisao životnu energiju, utičući na taj način na svaki dio naše planete ali i svemira. Da li će Velika Majka (9) prouzročiti pozitivne ili negativne događaje, kao i da li će se oni desiti u očekivano vrijeme ili nešto kasnije, ostaje da se vidi.

  Kada se rezoniraju glavni aspekti onoga što je moguće u godini znaka Babe prvo što uočavamo jesu mnoge vremenske nepogode čiji će uticaj itekako osjetiti i sami ljudi. Desit će nekoliko erupcija vulkana i moguće su manje poplave i potresi na određenim područjima. No, ono što je pozitvno u godini Babe i broja 9 jeste velika mogućnost za pobjedu razuma i smirivanja tenzija, posebno onih na Bliskom istoku. Broj devet je simbol diplomacije i velika je šansa da 2016 bude godina velikih diplomatskih rješenja i povratak stabilnosti i mira. Prva polovina godine označena je još uvijek nemirom i raznim političkim previranjima, no i tada, kada nam se bude činilo da se ništa pozitivno ne dešava, iza "zatvorenih vrata" vodit će se užurbani pregovori i dogovori za koje će javnost saznati nešto kasnije. Iako ti dogovori neće dugoročno biti povoljni niti će predstavljati neko realno rješenje oni će zaustaviti ubijanje i krizu.

  Zbog toga je 2016 jako bitna godina za sve znakove bosanskog horoskopa jer nam pruža mogućnost da popravimo pogreške iz prethodnih godina, okončamo nekompatibilne veze, privedemo kraju loše poslove, itd. Ovo je godina u kojoj treba započeti nove ljubavi, poslove, prijateljstva. I sve to pod pozitivnim uticajem Velike Majke. Djeca rođena u ovoj godini bit će prilično sposobna i kreativna, sklona lakšem savladavanju stranih jezika, učenju. Ovisno u kojem od 12 znakova kruga sudbine budu rođena može im se odrediti urođeni potencijali.
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj komentara : 1155
  Join date : 2015-06-30

  Re: 2016 - godina mjesečeve boginje

  Komentar by Admin on Mon Sep 21, 2015 9:54 am

  Zmija

  Kraj 2015.i početak 2016 godine za osobe rođene u ovom znaku izuzetno je turbolentno razdoblje koje sa sobom donosi nagle promjene i mogućnosti za prekide dugotrajnih ljubavnih i prijateljskih odnosa te gubitak posla. No, taj period nema dug kontinuitet trajanja već krajem januara prestaje i otvara nove mogućnosti i šanse. Ovaj relativno kratak negativan period idealno je vrijeme za životne promjene, naročito za one osobe koje su u tridesetim godinama. Tokom proljeća Zmija dolazi pod naglašeni uticaj Babe, simbola emocija, pa su moguće nove ljubavi i veze, koje imaju tendenciju da postanu i ozbiljne.
  Isto tako, Zmija je tokom cijele 2016.godine u opoziciji sa Zviždenjakom, što joj pruža određene pogodnosti ali i stvara naglašenu osjetljivost, sklonost ka lakšim bolestima i alergijama. Tokom ove godine polje karijere dominantno je u odnosu na sve druge aspekte što itekako treba iskoristiti, posebno u periodu od marta do septembra, kako bi se profitiralo, napredovalo ili došlo do novog radnog mjesta.
  Kroz polje ljubavi Zmija će tokom godine iskazivati potrezu za dubljim emotivnim povezivanjem ali i seksualnim zadovoljavanjem, što je direktni uticaj znakova Babe, Dida i Zviždenjaka. 2016.je pogodna i za sklapanje braka, jer je u znaku mjesečeve boginje, inače sklone  obitelji i djeci a njen uticaj je posebno naklonjen znakovima tamnog dijela godine. Ono što može svakoj Zmiji predstavljati probleme u emotivnom životu jeste želja za dominacijom i posesivnost,  i sve to od nje zahtjeva razvijanje tolerancije i fleksibilnosti.
  Zmija kroz cijelu 2016.čini trougao sudbine sa Didom i Zviždenjakom, prilično snažnim znakovima koji joj daju energiju i volju ali i tvrdoglavost i sklonost ka pravljenju onih greških kojima Zmija inače nije sklona. Potreba za obuzdavanjem ega i tvrdoglavosti je naročito bitna u emotivnim i poslovnim odnosima. Period smirivanja i ulazak u jedan stabilniji period jeste od septembra.


   Danas je Sat Jan 19, 2019 11:05 am